Logo-Glas

ŠAMAC: Povećana potrošnja vode za 30 odsto

5. Juna 2018.

Шамац - Водовод и Канализација - упрŠAMAC
– Potrošnja vode u Šamcu za prošli mjesec povećana je za 30 odsto, a radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” na terenu su konstatovali brojne zloupotrebe, izjavio je direktor ovog preduzeća Mihajlo Đurđević.

Đurđević je naveo da se paušalni način obračuna potrošnje vode u iznosu od šest KM po osobi odnosi samo na stanovnike u zgradama kod kojih nema ugrađenih vodomjera i i nemaju mogućnosti za to, ali da su privatne kuće i stambeno poslovni prostori dužni da to obave o svom trošku, što je u skladu sa Odlukom o komunalnim djelatnostima i komunalnom redu.

On napominje da je ova cijena određena za potrošnju vode za piće i kućne potrebe.

– Na terenu su naši radnici ustanovili zloupotrebe na način da je došlo do prekomjernog korištenja vode – zalivanja bašti i slično, čime se stvaraju gubici za naše preduzeće, pa stoga obavještavamo korisnike da je potrebno da ugrade vodomjere, inače će biti sankcionisani – rekao je Đurđević novinarima.

On je dodao da je, prema skupštinskoj Odluci iz 2013. godine, dužnost svakog potrošača da ugradi vodomjer, te da on nije vlasništvo vodovoda nego potrošača.

Đurđević je apelovao da potrošači podnesu zahtjev za ugradnju vodomjera, čije je postavljanje besplatno, te da samo samo kupe vodomjer.

– Potrošačima koji ne dozvoljavaju da se priđe njihovim šahtovima u dvorištu, a ne plaćaju vodu, pristupićemo isključenju sa mreže – poručio je Đurđević.

On kaže da je cijena kubnog metra vode 0,91 fening i među najjeftinijim je u okolini.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Poznati stručnjak iz Gradačca preuzeo šamačke „crno – bele“ // ŠAMAC – Amir Durgutović dugo je u fudbalu, od kada zna za sebe. Kao fudbaler je sa banjalučkim Borcem savladao Crvenu zvezdu u finalu Kup...
ŠAMAC: Žetva pšenice počinje za sedam dana // ŠAMAC - Žetva pšenice na području opštine Šamac počeće za sedam dana, a ovih dana trebalo bi da bude nastavljena i žetva ječma koja je ...
U okviru “Šamačkog ljeta 2018” najavljeno 11 manifestacija... // ŠAMAC - U okviru "Šamačkog ljeta 2018", koje će trajati do 17. avgusta, biće organizovano 11 manifestacija, najavljeno je iz opštine. Na...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA