Logo-Glas

ŠAMAC: Povećana potrošnja vode za 30 odsto

5. Juna 2018.

Шамац - Водовод и Канализација - упрŠAMAC
– Potrošnja vode u Šamcu za prošli mjesec povećana je za 30 odsto, a radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” na terenu su konstatovali brojne zloupotrebe, izjavio je direktor ovog preduzeća Mihajlo Đurđević.

Đurđević je naveo da se paušalni način obračuna potrošnje vode u iznosu od šest KM po osobi odnosi samo na stanovnike u zgradama kod kojih nema ugrađenih vodomjera i i nemaju mogućnosti za to, ali da su privatne kuće i stambeno poslovni prostori dužni da to obave o svom trošku, što je u skladu sa Odlukom o komunalnim djelatnostima i komunalnom redu.

On napominje da je ova cijena određena za potrošnju vode za piće i kućne potrebe.

– Na terenu su naši radnici ustanovili zloupotrebe na način da je došlo do prekomjernog korištenja vode – zalivanja bašti i slično, čime se stvaraju gubici za naše preduzeće, pa stoga obavještavamo korisnike da je potrebno da ugrade vodomjere, inače će biti sankcionisani – rekao je Đurđević novinarima.

On je dodao da je, prema skupštinskoj Odluci iz 2013. godine, dužnost svakog potrošača da ugradi vodomjer, te da on nije vlasništvo vodovoda nego potrošača.

Đurđević je apelovao da potrošači podnesu zahtjev za ugradnju vodomjera, čije je postavljanje besplatno, te da samo samo kupe vodomjer.

– Potrošačima koji ne dozvoljavaju da se priđe njihovim šahtovima u dvorištu, a ne plaćaju vodu, pristupićemo isključenju sa mreže – poručio je Đurđević.

On kaže da je cijena kubnog metra vode 0,91 fening i među najjeftinijim je u okolini.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA