Logo-Glas

ŠAMAC: Predstavom “Neki novi klinci” završeni Dani pozorišta

12. Oktobra 2017.

Шаац - затворени Дани позоришта 2017ŠAMAC
– Predstavom “Neki novi klinci”, režisera Milana Božića, u izvođenju šamačkog pozorišta “Bibac”, u Šamcu je završena manifestacija “Dani pozorišta 2017”.

Božić je sinoć nakon predstave rekao da je cilj ove manifestacije, koju organizuje šamačko pozorište, da preraste u tradiciju i da okupi što više pozorišta.

– Na ovu manifestaciju dolaze pozorišta iz svih republika bivše Jugoslavije. Iduće godine slavimo jubilej – 10 godina postojanja – rekao je Božić i podsjetio da je pauza napravljena samo za vrijeme poplava 2014. godine.

Božić je naveo da šamačko pozorište čini grupa amatera, koji i u predstavama obrađuju satirične i aktuelne teme, te da ova ustanova kulture opstaje zahvaljujući opštini Šamac i ostalim sponzorima.

– To je mala ekipa od 10 mladih amatera koji svakim danom izrastaju u profesionalce i svojim umijećem uspijevaju da nasmiju i obraduju publiku – kaže Božić i dodaje da im je cilj da u teškim vremenima izmame osmijeh građana.

On je najavio da će u novembru šamačko pozorište učestvovati u “Danima pozorišta” u Kotor Varošu, da će do kraja oktobra u Šamcu izvesti još jednu predstavu i dati doprinos humanitarnim akcijama.

Шаац - Дани позоришта 2017Ljubiteljima pozorišne umjetnosti tokom pet dana trajanja manifestacije u Šamcu predstavila su se i pozorišta “Branislav Nušić” iz Srbije sa predstavom “Maligna ćelija”, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Prnjavora sa dječijom predstavom “Kako nasmijati princezu”, pozorište “Scena” iz Novog Grada predstavom “Strajilo Grmečlija” i Dis teatar iz Banjaluke predstava “Osmi dan”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Potpisan ugovor za projekat “Slobodne zone” // ŠAMAC - Predstavnici preduzeća "Slobodna zona" Šamac i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske potpisali su danas ugovor o naba...
ŠAMAC: Uspješan rad odjeljenja suda // ŠAMAC - Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović rekao je da je u Odjeljenju suda u Šamcu, za šest mjeseci rada, održano oko...
ŠAMAC: Govedarica zadovoljan Opštinskim odborom stranke // ŠAMAC - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je sinoć da je zadovoljan Opštinskim odborom /OO/ SDS-a Šama...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA