Logo-Glas

ŠAMAC: Promovisana “Monografija Bosanskog Šamca”

5. Novembra 2018.

Шамац - промоција књиге "МонографијŠAMAC
– Knjiga “Monografija Bosanskog Šamca od najranijih dana do 1945. godine”, drugo dopunjeno izdanje autora Nikše Nezirovića, promovisana je u Šamcu.

Nezirović je rekao da su novine ove knjige 50 stranica više u odnosu na prethodno izdanje, 21 nova fotografija, pet novih dokumenata i 18 novih biografija poznatih šamčana.

– Izmijenjeni su neki podaci u drugim poglavljima i korigovane greške koje su bile u prvom izdanju – naveo je Nezirović, te dodao da je prvom knjigom želio da Šamac dobije svoju monografiju u odnosu na druge opštine u okolini.

Шамац - промоција књиге "Монографиј– Prvo izdanje je razgrabljeno, za drugo je postojao interes građana, ali poplava koja nas je zadesila 2014. godine je uništila štampariju i marice, te je sve ostavljeno za neka buduća vremena. Sada se pojavio donator i uspjeli smo završiti finansijsku konstrukciju – rekao je Nezirović.

Donator knjige je Predsjedništvo BiH, Veterinarska stanica Šamac, Čedomir Pandurević iz Zasvice, porodica Nezirović iz Šamaca, a recezent je akademik Muhamed Filipović.

Promociju je organizovao Književni klub “Savovanje” sinoć u hotelu “Plaža”. Knjiga je izdata ove godine u 200 primjeraka, a izdavač je štamparija “Grafit” iz Banjaluke.

Nezirović je istakao da je ovo njegova treća knjiga – prvo izdanje Monografije od 500 primjeraka, druga “Jevreji u Bosanskom Šamcu” i sada druga Monografija, te dodao da ima još urađenih rukopisa i recenzija, za koje očekuje donatora.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA