Logo-Glas

ŠAMAC: Registrovano 50 odsto etažnih vlasnika

7. Novembra 2017.

Шамац - Ведрана МихаљчићŠAMAC
– Na šamačkom području do sada je registrovano 50 odsto zajednica etažnih vlasnika, a opština će u narednoj godini, shodno mogućnostima, izdvojiti određena sredstva za pomoć za saniranje oštećenja onima koji su registrovani, izjavila je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Mihaljčićeva je rekla da je za popravljanje svih zgrada koje su oštećene u toku rata i nakon toga zbog neodržavanja prvi korak registrovanje zajednice etažnih vlasnika.

Ona je podsjetila da su etažni vlasnici bili dužni da se registruju do kraja 2012. godine i da se stanari organizuju u zajednice etažnih vlasnika.

Mihaljčićeva je navela da za sanaciju zgrada nije zadužena opština, jer su to, uglavnom, zajednički dijelovi zgrada i prema zakonu o održavanju to je nadležnost zajednice etažnih vlasnika.

– Mi ćemo u narednoj godini shodno mogućnostima u budžetu da izdvojimo neka sitna sredstva za pomoć onima koji su registrovani i malo pomognemo – najavila je Mihaljčićeva.

Ona je podsjetila da stanari u zgradama mogu registrovati pojedinačno dijelove zgrada ili više zgrada zajedno, zavisno od toga da li ti dijelovi zgrada predstavljaju funkcionalnu i građevinsku cjelinu, što određuje sudski vještak.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Večeras zaprašivanje komaraca u Šamcu // ŠAMAC - Na području mjesnih zajednica Šamac, Pisari, Tišina i Tursinovac večeras će biti zaprašivani komarci u periodu od 19.00 do 22.0...
U Šamcu otvorena Galerija budućeg centra za kulturu // ŠAMAC - U Šamcu je otvorena novoopremljena Galerija čime je najavljeno formiranje centra za kulturu kao javne ustanove koja će objedini...
ŠAMAC: Služen parastos za poginule borce VRS u Batkuši ŠAMAC - Kod spomen-obilježja u Batkuši kod Šamca služen je parastos i prislužene su svijeće za 18 boraca otadžbinskog rata, sedam civilnih žrtava i 45...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA