Logo-Glas

ŠAMAC: Registrovano 50 odsto etažnih vlasnika

7. Novembra 2017.

Шамац - Ведрана МихаљчићŠAMAC
– Na šamačkom području do sada je registrovano 50 odsto zajednica etažnih vlasnika, a opština će u narednoj godini, shodno mogućnostima, izdvojiti određena sredstva za pomoć za saniranje oštećenja onima koji su registrovani, izjavila je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Mihaljčićeva je rekla da je za popravljanje svih zgrada koje su oštećene u toku rata i nakon toga zbog neodržavanja prvi korak registrovanje zajednice etažnih vlasnika.

Ona je podsjetila da su etažni vlasnici bili dužni da se registruju do kraja 2012. godine i da se stanari organizuju u zajednice etažnih vlasnika.

Mihaljčićeva je navela da za sanaciju zgrada nije zadužena opština, jer su to, uglavnom, zajednički dijelovi zgrada i prema zakonu o održavanju to je nadležnost zajednice etažnih vlasnika.

– Mi ćemo u narednoj godini shodno mogućnostima u budžetu da izdvojimo neka sitna sredstva za pomoć onima koji su registrovani i malo pomognemo – najavila je Mihaljčićeva.

Ona je podsjetila da stanari u zgradama mogu registrovati pojedinačno dijelove zgrada ili više zgrada zajedno, zavisno od toga da li ti dijelovi zgrada predstavljaju funkcionalnu i građevinsku cjelinu, što određuje sudski vještak.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Potpisan ugovor za projekat “Slobodne zone” // ŠAMAC - Predstavnici preduzeća "Slobodna zona" Šamac i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske potpisali su danas ugovor o naba...
ŠAMAC: Uspješan rad odjeljenja suda // ŠAMAC - Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović rekao je da je u Odjeljenju suda u Šamcu, za šest mjeseci rada, održano oko...
ŠAMAC: Govedarica zadovoljan Opštinskim odborom stranke // ŠAMAC - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je sinoć da je zadovoljan Opštinskim odborom /OO/ SDS-a Šama...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA