Logo-Glas

ŠAMAC: Sjećanje na komandanta sedmog batalјona Druge posavske brigade

13. Septembra 2019.

ŠAMAC – Na mjesnom groblјu u šamačkom naselјu Škarić je služen parastos komandantu Sedmog batalјona Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske Milošu Bogdanoviću, poginulom u Laništima kod Brčkog prije 25 godina.

Vijence su položili porodica Bogdanović, predstavnici Opštinske Boračke organizacije i mjesne zajednice Škarić, te predstavnici Opštine Šamac.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da je Bogdanović dao za slobodu i Republiku Srpsku ono najdragocjenije – svoj život.

„Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su naši borci dali za ono u čemu mi danas uživamo. Moramo sa poštovanjem da ih se sjećamo i odajemo poštu i da brinemo o porodicama poginulih, kao i o živim borcima“, rekao je Zoranović.

On je dodao i da se prema odluci Boračke organizacije Republike Srpske posebni parastosi služe poginulim komandantima, među kojima je Miloš Bogdanović sa ovog područja.

Komandant Miloš Bogdanović poginuo je u 35. godini u Laništima kod Brčkog, a iza sebe je ostavio suprugu, sina i kćerku.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA