Logo-Glas

ŠAMAC: Slavni sportista Vanja Grbić održao trening sa odbojkašicama iz Obudovca

1. Marta 2019.

vanja-copyŠAMAC
– Najbolji srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održao je trening sa odbojkašicama “Crvene zvijezde” iz Obudovca i tom prilikom najavio zajednički projekat “Kids for fjučr” u kome će učestvovati po 120 odbojkašica iz Brčkog, Obudovca, Odžaka, Orašja i Srebrenika.

– U projektu će zajednički sarađivati pod okriljem moje fondacije koja je potpuno besplatna. Djeca će na svaka tri mjeseca, pored testiranja, dobijati i opremu – rekao je Grbić.

Prema njegovim riječima, djecu kroz ovaj projekat prate i do 10 godina.

Grbić je sinoć istakao da sa ovim klubom sarađuje duži niz godina, te da su kod njega u kampu na Zlatiboru zajedno boravili dvije godine, gdje su uspjeli da stvore novi originalniji način rada sa djecom.

– Pored pokaznog treninga, radimo testiranja da vidimo šta je to što se tiče motorike najvažnije. Želim da im pokažem u kom smJeru treba da se orijentišu i pomognem im da odrastaju zdravo kroz sport. Radimo četiri osnovna testa, skok u dalj koji je specifičan za odbojku, bacanje medicinke i sve finese odbojke – naveo je Grbić.
On je dodao da će ove godine organizovati sedmodnevni kamp u Soko Banji gdje će djeca bita smještena u hotelu koji će imati na raspolaganju halu, terene za odbojku na pijesku i akva park.
Za odbojkašice “Crvene Zvijezde” iz Obudovca kaže da su fenomeni malih sredina, jer su male sredine uvijek davale najbolje igrače, samo im treba dati podršku.

Predsjednik “Crvene zvijezde” Radovan Zoranović rekao je da žele sa Grbićem da rade na poboljšanju kvaliteta odbojke, da ovu saradnju oplemene i privuku što više djece da se bave ovim sportom.

– Seniorska ekipa odbojkašica iz Obudovca je u prvoj ligi Republike Srpske već 10 godina. Imamo sve selekcije od predpionirske, pionirske, kadetske i juniorske – naveo je Zoranović.

On je istakao da u mlađim kategorijama ostvaruju solidne rezultate, pogotovo u pionirskoj konkurenciji, da rade u školama odbojke u Pelagićevu, Donjem Žabaru, Šamcu i Lončarima.

– Želimo da stvorimo kvalitetnu bazu koja će nastaviti tradiciju – istakao je Zoranović.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to ŠAMAC: Slavni sportista Vanja Grbić održao trening sa odbojkašicama iz Obudovca

  • Još jedna potvrda onog što često govorim: Šamac je talentovana sredina u oblasti sporta i kulture, pa samo tim, kako kaže Grbić, “fenomenima malih sredina treba dati podršku”…

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA