Logo-Glas

ŠAMAC: Toplije učionice za đake u Slatini

19. Septembra 2019.

ŠAMAC – U Osnovnoj školi “Gornja Slatina” u Slatini kod Šamca završen je prvi dio projekta unapređenja energetske efikasnosti, koji je podrazumijevao zamjenu dotrajale stolarije. U susret hladnijim danima, osnovci iz Slatine nastavu će pohađati u toplim učionicama.

Škola u Slatini montažnog je tipa, izgrađena je 1966. godine i prozori koji su tada ugrađeni, nisu zamijenjeni 53 godine. U sezoni grijanja bilježeni su gubici toplote, a učenici su se žalili na hladnoću.

Direktorka OŠ “Gornja Slatina” Tanja Cvijanović rekla je da je zamjena stolarije urađena u okviru sveobuhvatnijeg projekta unapređenja energetske efikasnosti. Drugi dio projekta, koji će finansirati UNDP, biće realizovan sljedeće godine.

-Stolarija je zamijenjena i to mnogo znači za sve nas, jer će u zimskom periodu učionice biti toplije, a i izgled škole je sada ljepši i reprezentativniji- rekla je Cvijanovićeva.

Zamjena stolarije u školi koštala je 23.000 maraka a ta sredstva su, u najvećem iznosu, donacija kabineta predsjednice RS Željke Cvijanović.

– Vrijednost zamjene stolatije je 23. 000 maraka od čega iz kabineta predsjednice 20.000 i 3.000 je obezbijedila opština Šamac iz budžeta- rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević. On je napomenuo da će uskoro početi i sanacija sanitarnog čvora u Osnovnoj školi u Obudovcu, za šta je Vlada Srbije donirala 50. 000 evra.

– Četiri osnovne škole su na području opštine, poslije poplava škola u Šamcu je potpuno renovirana, a u Crkvini je izgrađena nova škola. Nakon završenih radova u Slatini i Obudovcu sve škole će imati mnogo bolje uslove za izvođenje nastave- rekao je Milićević.

Nastavu u Gornjoj Slatini pohađa 115 učenika u centralnoj školi i dva područna odjeljenja- u Srednjoj Slatini i Gajevima. U upravi škole očekuju i pomoć pri rekonstrukciji i opremanju fiskulturne sale, budući da je postojeći objekat dotrajao i da nedostaju didaktička sredstva i pomagala za nastavu fizičkog vaspitanja.

(IZVOR: MojŠamac.info)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA