Logo-Glas

ŠAMAC: Uklonjena zaostala raketa od 128 milimetara iz proteklog rata

21. Juna 2018.

Шамац -Црквина - Цивилна заштита - уŠAMAC – Timovi Republičke uprave Civilne zaštite danas su u Crkvini, kod Šamca, uklonili raketu od 128 milimetara koja je zaostala iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Ove i prošle godine imali smo dojava o objektima koje su pogođeni tokom rata i u kojima ima projektila koji nisu eksplodirali, pa angažujemo timove u te svrhe”, rekao je koordinator za deminiranje u opštini Šamac Milan Blagojević.

Prema njegovim riječima, Civilna zaštita Šamac svake godine sprovodi aktivnost uklanjanja devastiranih objekata koji su uništeni tokom ratnih dejstava i u poplavama 2014. godine.

On je naveo da je planom i programom za ovu godinu obuhvaćeno 36 zahtjeva za uklanjanje takvih objekata, do sada je realizovano 16, a naredne sedmice biće uklonjeno još šest.

Vidosav Pejić iz sektora deminiranja pri Republičkoj upravi Civilne zaštite kaže da je Plan tim za mašinsku pripremu radio uklanjanje objekta i dijelova betonske konstrukcije, a zatim izvršio otkopavanje zaostalog ratnog sredstva koja je nađeno na pola metra dubine, koje će biti otpremljeno na lokaciju za uništavanje.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA