Logo-Glas

ŠAMAC: Uručena priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima

15. Aprila 2018.

Шамац - свечана сједница СкупштинеŠAMAC
– Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Šamac danas su, povodom Dana opštine, dodijeljena priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Najviše opštinsko priznanje Povelja uručeno je Fudbalskom savezu Republike Srpske za zasluge i doprinos u razvoju sporta na području opštine Šamac, a dodijeljene su i dvije aprilske nagrade Kajak, kanu i rafting klub “Ušće” za zaštitu životne sredine i Jeli Knežević kao najaktivnijem volonteru Crvenog krsta Šamac.

Dodijeljene su plakete “Udruženju Slatinaca” za doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama i ispoljenu solidarnost, Pilani “Kojić” Obudovac za rezultate u privređivanju i tehnička unapređenja, te preduzeću “Brojler – zlatno pile” Šamac koje ima više od 40 kooperanata na ovom području.

Na svečanoj sjednici uručene su i pohvalnice istaknutim pojedincima Stojanu Simeunoviću iz Gajeva, Siniši Aranđiću iz Gornje Slatine, Stevi Ganiloviću iz Šamca, posthumno Jovanu Sićiću iz Šamca i Nikoli Jovanović iz Šamca.

Шамац - Ђорђе Милићевић


Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević ocijenio je da je u ovoj lokalnoj zajednici vidan napredak u privredi, kao i da su pokrenuti investicioni ciklusi.

– Pokrenuto je ozbiljno infrastrukturno uređenje grada. Ove godine slijede značajniji infrastrukturni projekti u gradu i u okviru mjesnih zajednica – rekao je Milićević.

On je rekao da je sada veći akcenat na socijalnoj politici, pa iz budžeta podržavaju porodice sa četvoro i više djece, penzionere, prvačiće.

Milićević je napomenuo da je za godinu dana u Šamcu zaposleno 110 radnika više, te najavio sa svojim saradnicima učiniti sve da Šamac bude srećnije i bolje mjesto za život.

Шамац - Дан општине - полагање вијенNa Centralnom spomeniku na trgu u Šamcu služen je parastos poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i položeni vijenci i cvijeće.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Prijem odbojkašica iz Obudovca // ŠAMAC - Prijem za odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ "Crvena Zvijezda" iz Obudovca koje su u konkurenciji pionirki na niovu Repu...
UHAPŠEN VOZAČ IZ ŠAMCA: Vozio sa 2,07 promila alkohola u organizmu // ŠAMAC - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina juče u 03,05 časova lišili su slobode tridesettrogodišnje lice J.S. iz šamačk...
Završetak sanacije zgrade Vatrogasnog doma u Obudovcu polovinom maja // ŠAMAC - U Obudovcu je u toku sanacija zgrade Vatrogasnog doma, za šta će iz budžeta opštine Šamac biti izdvojeno oko 15.000 KM. Završe...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA