Logo-Glas

ŠAMAC: Za porodice sa četvoro i više djece 100 KM mjesečno

18. Januara 2019.

Шамац - Слободан СтојићŠAMAC
– Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević donio je Odluku o novčanoj naknadi od 100 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine radi poboljšanja njihovog materijalnog položaja.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Šamca Slobodan Stojić rekao je da je ova odluka donesena u okviru pronatalitetne politike opštine koja je na snazi već dvije godine.

On je istakao da se iz budžeta opštine izdvaja 60.000 KM za vantjelesnu oplodnju, rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog djeteta, te novčanu naknadu za porodice sa četvoro i više djece.

Stojić je naveo da pravo za novčanu naknadu imaju supružnici ili samohrani roditelji koji imaju četvoro i više djece i prijavljeno boravište na području opštine Šamac najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva.

– Pravo na naknadu imaju roditelji čija su djeca maloljetna i na redovnom školovanju ili punoljetna i na redovnom školovanju najviše do 26. godine ili da su djeca punoljetna, a zbog bolesti, fizičkih i psihičkih nedostataka nisu sposobna za rad i nemaju dovoljno sredstava za život – rekao je Stojić.

Prošle godine, 33 porodice sa četvoro i više djece ostvarile su novčanu naknadu od po 100 KM na mjesečnom nivou.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to ŠAMAC: Za porodice sa četvoro i više djece 100 KM mjesečno

  • Treba podržati sve što je pozitivno u opštini, a ne samo ukazivati na negativno. Načelnikova odluka jeste pozitivna, te je za pohvalu, uz nadu da će se vremenom ovakva pomoć znatnije uvećati i na različite načine proširiti.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA