Logo-Glas

ŠAMAC: Za rekonstrukciju Doma kulture u Srednjoj Slatini oko 40.000 KM

7. Juna 2018.

Шамац - реконструкција Дома културŠAMAC
– U Srednjoj Slatini u opštini Šamac u toku je rekonstrukcija Doma kulture, u šta će biti uloženo oko 40.000 KM, rekao je načelnik opštinske Službe za lokalni ekonomski razvoj Predrag Nedić.

On je naveo da je dio sredstava – 15.000 KM obezbijedilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, opština Šamac učestvovaće sa oko 20.000 KM, a ostatak će obezbijediti mještani.

Nedić je napomenuo da je Ministarstvo civilnih poslova BiH odobrilo opštini Šamac 25.000 KM za obnovu infrastrukture u oblasti kulture, te da je od toga dio namijenjen za obnovu Doma kulture u Srednjoj Slatini, a 10.000 KM za opremanje bine u Domu kulture “Milan Jelić” u Obudovcu, što je već završeno.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Srednja Slatina Marija Marić rekla je da ovo društvo ima oko 45 članova, da probe održavaju u dotrajaloj učionici, te će im obnovljeni Dom kulture mnogo značiti za probe, druženja, susrete i festival koji održavaju već sedam godina.

Predsjednik Udruženja žena “Srednja Slatina” Snježana Baškarić ističe da će im Dom kulture značiti za sva kulturna dešavanja, jer sada imaju jako mali prostor za organizovanje bilo kakvih manifestacija.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA