Logo-Glas

Sanacija posljedica od poplava: Izgrađen most u Petkovićima

12. Decembra 2014.

most-petkovićiTESLIĆ  – U teslićkoj mjesnoj zajednici Petkovići, završeni su radovi na izgradnji mosta, koji je bio porušen uslijed velikih majskih poplava. Vrijednost radova na izgradnji mosta i još nekih manjih intervencija iznosila oko 65.000 KM, od čega je 25.000 KM obezbijeđeno iz budžeta Opštine Teslić, dok je UNDP učestvovao sa 40.000 KM.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da je jedno od najvećih oštećenja prouzrokovano majskim poplavama, upravo na mostu u Petkovićima, koji je bio potpuno pao i ugrozio prilaz velikom broju domaćinstava ovog kraja opštine.- Alternativni pravac je postojao, ali je bio u prilično lošem stanju. Pošto je cijena radova na sanaciji mosta bila prilično visoka, obratili smo se UNDP-u, koji je ove godine u Teslić, na račun šteta od poplava, investirao preko 100.000 KM – rekao je Miličević i dodao – prema informacijama nadzornog organa, radovi su kvalitetno izvedeni, i nadamo se da će most služiti svrsi i da će biti stabilan, to kažem iz razloga, jer je ovaj most u nekoliko poslјednjih poplava bio oštećen. – Miličević je dodao da je Opština Teslić konkurisala za još neke projekte usmjerene na rješavanje problema uzrokovanih avgustovskim poplavama, kao što su most u Žarkovini.

Prema riječima Miličevića, štete prouzrokovane poslјednjim poplavama procijenjene su na preko 2.500.000 KM, sve su popisane i upućene prema republičkim organima, ali do ovog momenta, kako je istakao, iz republičkih fondova nije stiglo ništa sredstava. – Svi radovi na saniranju poplava koji su urađeni u opštini Teslić, urađeni su iz vlastitih sredstava i UNDP-a, a ostatak koji je mnogo veći mislim da neće biti operativan dugo – zaklјučio je Miličević.

Prema riječima mještanina Petkovića, Milutina Milivojevića, život bez mosta je bio veoma težak, jer se obilaznim putem, koji je korišćen u tom periodu, nije ništa moglo dovesti kućama zbog stanja tog puta. Milutinović je iskoristio priliku da se zahvali načelniku opštine Teslić na angažmanu da se ovaj problem riješi, kao i donatorima.

Želјko Žižić, mještanin Petkovića, rekao je da je bez mosta život bio otežan i da se za dolazak do Petkovića koristila obilaznica, što je bilo loše zbog djece. 

(IZVOR: Opstinateslic)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA