Logo-Glas

SANACIJA ŠKOLE U VUKOSAVLJU: Nova stolarija, bolji uslovi za nastavu

12. Aprila 2018.

SKOLA U VUKOSAVLJUVUKOSAVLJE
– Osnovna škola „Aleksa Šantić“ u Vukosavlju dobila je novu stolariju, za šta je utrošeno 35.000 maraka. Iz budžeta predsednika Republike Srpske u oktobru 2017. godine, u vidu jednokratne finansijske pomoći, uplaćeno je ukupno 600.000 KM osnovnim školama u Republici Srpskoj za rekonstrukciju objekata. U 30 osnovnih škola širom Republike Srpske uplaćeno je po 20.000 KM, a novac je dobila i škola u Vukosavlju.

Učenici su svesni da će sada imati bolje uslove za praćenje nastave.

– Ova stolarija mi se sviđa i škola je sada znatno lepša. Znam da će sada biti mnogo toplije u našoj školi – rekao je Mile Pavlović, učenik sedmog razreda.

– U ovoj školi je bilo drugačije, slabi prozori. Sada će sve biti bolje, lakše i lepše – kaže Hurija Ibrahimović, učenica ove škole.

Bolji uslovi za kvalitetniju nastavu

OŠ“Aleksa Šantić“ ušla je u program obnove finansiranjem iz budžeta predsednika RS. Direktorka Vesna Pašalić svesna je da će biti bolji uslovi i za radnike i za učenike.

– Zamenom stolarije doći će do uštede u pogledu grejanja. Fiskulturna sala nam je u teškom stanju i prokišnjava. Planiramo i taj problem da rešimo – kaže Vesna Pašalić.

VESNA PASALIC - BOLJI USLOVI ZA NASTAVNI PROCES


OŠ“Aleksa Šantić“ sa područnim školama broji 55 zaposlenih, te 304 đaka. Mnogo je pomaka u poboljšanju uslova života i rada u ovoj lokalnoj zajednici, naglašava zamenik načelnika Vukosavlja Dejan Jović.

– Zahvalni smo predsedniku Miloradu Dodiku za izdvojena sredstva. Kompletna investicija je oko 35.000 KM, a razliku sredstava obezbedili smo iz lokalnog budžeta. Verujem da ćemo do kraja godine imati novu stolariju i na Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla”.Ovde ćemo imati uštedu energije, jer prethodna stolarija bila je u dotrajalom stanju – rekao je Jović.

Da podsetimo, iz budžeta predsednika Republike Srpske u oktobru 2017. godine, u vidu jednokratne finansijske pomoći, uplaćeno je ukupno 600.000 KM osnovnim školama u Republici Srpskoj za rekonstrukciju objekata.

U 30 osnovnih škola širom RS uplaćeno je po 20.000 KM. Uplaćena novčana sredstva za osnovne škole namenjena su za zamenu stolarije,krovnog pokrivača, rekonstrukciju mokrih čvorova, centralnog grejanja, električnih instalacija, sanaciju stepeništa, prilaza školi, uređenja školskog ulaza, renoviranje školskih prostorija i opremanje učionica.

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA