Logo-Glas

Sanirati objekat KPZ Doboj

1. Oktobra 2014.

Vlada RSDOBOJ – Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o potrebi hitne sanacije objekta Kazneno-popravnog zavoda Doboj koji je oštećen u poplavama, za šta je neophodno izdvojiti 574.237 KM.

Ministri su se saglasili da se Ministarstvo pravde obrati zahtjevom Upravnom odboru Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske radi obezbjeđenja navedenih sredstava, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske. 

Na sjednici je usvojena informacija o uspostavljanju i radu Jedinstvenog registra štete od poplava u maju ove godine u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o realizaciji zaključka Vlade Republike Srpske o sprečavanju nelegalnog prevoza.

Zadužuju se Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da pokrenu inicijativu prema jedinicama lokalne samouprave o izmjeni sistematizacije radnih mjesta u cilju kadrovskog jačanja za poslove koje su Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima Srpske preneseni jedinicama lokalne samouprave.

U saopštenju se navodi da se zadužuju Poreska uprava Republike Srpske i Republička uprava-tržišna inspekcija da preduzmu aktivnosti radi sprečavanja nelegalnog prevoza lica, odnosno suzbijanja tržišta sive ekonomije u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju. 

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA