Logo-Glas

Saobraćaj bez posebnih ograničenja

30. Avgusta 2015.

put1BANJALUKA – Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, a kraće obustave na snazi su na dionicama na kojima se izvode radovi, saopštio je Auto-moto savez Srpske.

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima zbog čega će do kraja godine biti izmijenjen režim saobraćaja na toj lokaciji na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, preko Stanara.

Izmjena režima saobraćaja podrazumijeva povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Obustave saobraćaja provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

U Ugljeviku vozila usporeno saobraćaju zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik – Glavičice.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Karanovac -Crna Rijeka u mjestu Bočac vozila saobraćaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na području opštine Kotor Varoš u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom. Radovi će trajati do 30. septembra, navode iz AMS.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Prud – Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, kroz centar Šamca.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Federaciji BiH se, zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraćaj odvija dvosmjerno u dužini od oko četiri kilometra.

Na tranzitu kroz Sarajevo, u Federaciji BiH, izmijenjen je režim saobraćaja. Teretna vozila mase do sedam i po tona i autobusi koriste alternativni pravac iz pravca Pala i to Bistrik – Hamdije Kreševljakovića – Terezija – Vraca, a iz suprotnog pravca koriste pravac Dolac Malta – Azize Šaćirbegović – raskrižje Vraca – Terezija – Hamdije Kreševljakovića – Bistrik.

Sva ostala vozila mogu da koriste alternativni pravac kroz grad.

Zbog radova kraći zastoji su mogući na dionicama Konjic – Jablanica – Prozor, Doboj – Gračanica, Čapljina – Stolac i u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja su jutros do 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, do 31. avgusta na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA