Logo-Glas

Savčić: Tražimo izmjene zakona o pravima boraca

16. Decembra 2014.

savičić-prdsjednik boračke dobojDOBOJ– Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da će od predstavnika novog saziva Vlade Srpske prioritetno tražiti cjelovit program zbrinjavanja demobilisanih nezaposlenih boraca, kao i rješavanje ostalih problema boračkih kategorija.

– Tražićemo izmjene Zakona o pravima boraca i pred nama je zahtjevan posao pripreme prijedloga prema resornom ministru, kao i sveobuhvatna analiza dosad preduzetih mjera na rješavanju problema boračke populacije – rekao je Savčić novinarima u Doboju prije sastanka sa predstavnicima boračkih organizacija iz Doboja i Petrova.

On je naveo da rukovodstvo Boračke organizacije Republike Srpske, kao i druge opštinske i gradske organizacije nisu zadovoljne izvršenom kategorizacijom, za koju kaže da je jedno od otvorenih pitanja.

– Zaključno sa 10. decembrom evidentirana su 120.623 borca prve kategorije. Ukupno je kategorizovano više od 213.000 boraca u sedam grupa i opšta je ocjena da to nije urađeno na pravi način – ukazao je Savčić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboj Miladinko Kovačević rekao je da je sastanak organizovan zbog mnogobrojnih problema gradske oranizacije, u namjeri da se zaštite interesi Boračke organizacije Republike Srpske i gradske organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Petrovo Dušan Dujković izrazio je nezadovoljstvo zbog nezapošljavanja boraca i članova porodica poginulih boraca i invalida, ukazavši na potrebu izmjene postojećeg Zakona o pravima boraca.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA