Logo-Glas

SAVEZ SINDIKATA: Teslićkoj “Destilaciji” isporučiti sirovine kako bi nastavili sa radom

2. Marta 2018.

Destilacija TeslićBANJALUKA – Savez sindikata Republike Srpske i Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Srpske zatražili su da “Šume Srpske” isporuče neophodne sirovine Hemijskoj industriji “Destilacija” iz Teslića, kako bi ovo preduzeće nastavilo nesmetano da radi.

Savez sindikata Republike Srpske upozorava da su dovedeni u pitanje opstanak i proizvodnja preduzeća “Destilacija”, jer, kako navode, “preduzeće ‘Šume Srpske’ nije ispoštovalo obaveze prema ovoj industriji, a koje su definisane ugovorom”.

“‘Destilacija’ je jedno od preduzeća koje poštuje sve obaveze prema radnicima i državi i ni u jednoj situaciji, nijednim potezom u funkcionisanju, rukovodstvo i radnici ovog preduzeća nisu doprinijeli da se nađu u ovakvoj situaciji”, navode iz Saveza sindikata.

Iz Sindikata ističu da ovo nije prvi put da se javljaju problemi u nabavci sirovine koja preduzeću “Destilacija” obezbjeđuje rad i funkcionisanje, te da je tim više obaveza Vlade Srpske i preduzeća “Šume Srpske” da krajnje ozbiljno shvate ovu situaciju.

“Obaveza im je da preduzmu sve zakonom dozvoljene radnje kako bi ‘Destilacija’ nesmetano nastavila sa radom, radnici nastavili i dalje kvalitetno i dobro da rade, čime su na dobitku i lokalna zajednica i Republika Srpska”, navodi se u saopštenju.
Direktor Hemijske industrije “Destilacija” Teslić Novo Škrebić ranije je upozorio da će zbog obustave isporuke drvnih sortimenata biti zahlađen i drugi proizvodni blok ove kompanije, dok je prvi ugašen.

Škrebić je rekao Srni da su zalihe potrošene i da će najvjerovatnije biti primorani da zahlade i treći proizvodni blok, što će ugroziti realizaciju milionskih ugovora sa inostranim partnerima i opstanak na tom zahtjevnom tržištu.

Iz “Šuma Republike Srpske” juče je rečeno Srni da su Hemijskoj industriji “Destilacija” Teslić u toku prošle godine isporučili svu raspoloživu količinu destilacionog drveta.

Zbog loših vremenskih uslova i nemogućnosti izvođenja radova, dodali su iz “Šuma”, u organizacionim dijelovima ovog javnog preduzeća je obustavljen rad i samim tim i proizvodnja šumskih sortimenata.

“Iz istog razloga, došlo je do problema u isporuci šumskih drvnih sortimenata i ostalim kupcima, jer većina organizacionih dijelova nema sortimenata na zalihama. Organizacionim dijelovima gdje postoje zalihe, onemogućen je pristup zbog velike količine snijega i nepristupačnog terena”, navode u ovom preduzeću.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA