Logo-Glas

SDA, DF i Savez za promjene “baza” koalicije na državnom nivou

9. Novembra 2014.

Dragan ČavićSDA, DF i Savez za promjene potpisali su večeras u Sarajevu dokument o formiranju koalicije na državnom nivou, javlja reporter Patrie.

Nakon završenog sastanka Mladen Bosić, lider SDS-a kazao je da su oni našli zajednički jezik i došli do zajedničkih stavova oko toga šta su prioriteti djelovanja buduće vlasti na državnom nivou.

– Što prije treba otkočiti procese koji osam godina bukvalno stoje u mjestu. Ja vjerujem da će današnji potpisi na ovim principima pomjeriti stanje u državi ka boljem – kazao je Bosić.

Žejko Komšić je rekao da su cilj prije svega promjene političke paradigme i političkog stalnog konflikta koji treba preći u političku saradnju i dogovore.

– Cilj ovog jesu brze nove mjere i dobra vijest za BiH da pokažemo građanima da politika u BiH može biti nešto sasvim drugo. Akt koji smo potpisali nije konačan, tu treba još nekih političkih partija, ali su ovi principi otvoreni za sve one koji žele da nam se priključe – kazao je Komšić.

Izetbegović je naglasio da je bilo krajnje vrijeme za jednu promjenu odnosa.

Siguran sam da će ovo podržati veliki broj građana ondosno glasača, jer su svi principi u njihovom interesu i ovo je kamen temeljac za buduće odnose u BiH, naglasio je Izetbegović.  

Mladen Ivanić je poručio kako se nada da se HDZ treba priključiti ovoj koaliciji jer oni prije svega poštuju legitimitet naroda a HDZ BiH dobio je podršku naroda.

– Ne vidim zaista niti jedan razlog zašto bi HDZ ovo odbio – napomenuo je Ivanić. 

Izetbegović je rekao da se nije čuo sa Čovićem, te da će to uraditi ili večeras ili ujutro, te da je ova koalicija otvorena za sve stranke.

(IZVOR: Patria)

Čitajte još

MODRIČA: Obilježavanje Dana opštine počelo prijemom za najbolje učenik... // MODRIČA - Svečanim prijemom za prosvjetne radnike i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, koji je organizovao načelnik Mladen ...
Potpisana Povelja o bratimljenju škola iz Dervente i Šilova // DERVENTA - U Dreventi je danas potpisana Povelja o bratimljenju osnovnih škola "Vuk Karadžić" iz Šilova, u opštini Gnjilane, i "Nikola Te...
Đokić sutra u Doboju // BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić prisustvovaće sutra u Doboju proslavi 25 godina od osnivanja Gradskog odb...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA