Logo-Glas

SIMIĆ: Srpska je svetinja koju treba čuvati

9. Januara 2018.

Дервента - обиљежен Дан Републике СDERVENTA
– Služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje za 608 poginulih srpskih boraca u Derventi je danas obilježen Dan Republike.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike, ističući da je Srpska svetinja koju treba čuvati.

– Nama je Republika Srpska sve. Ona je svetinja i treba je čuvati. Jedino tako možemo opstati, radeći, gradeći i čuvajući ovu svetinju – rekao je Simić novinarima.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Čedo Vujičić podsjetio je da je 608 stanovnika Dervente poginulo u posljednjem odbrambeno- otadžbinskom ratu, dok je više od 800 ranjenih.

– U borbama za oslobođenje Dervente i stvaranje Republike Srpske učestvovalo više od 5.000 Dervenćana kroz Osinjsku srpsku brigadu i 27. brigadu – rekao je Vujičić.

On je u ime Boračke organizacije svim građanima Republike Srpske uputio čestitku povodom Dana Republike.

Vijence ispred Centralnog spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacija lokalne skupštine, Boračke organizacije, organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija Policijske stanice i predstavnici političkih partija.

Дервента - обиљежен Дан Републике СU Centru za kulturu priređen je svečani prijem koji su zajednički organizovali načelnik opštine Derventa i Boračka organizacija.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: Služen parastos za ubijene srpske zarobljenike // DERVENTA - U Derventi je danas obilježeno 26 godina od pogibije osam srpskih zarobljenika iz ovog mjesta koji su izgubili život na današn...
Sjećanje na Stojana Tomića // STOJAN TOMIĆ – ČUPO (08.03.1991.- 19.06.2013) Danas se navršava pet godina od iznenadne smrti sina, brata, prijatelja, fudbalera, dobrog...
Uhapšena tri lica u Brodu, Tesliću i Derventi // DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj lišili su slobode dva lica u Tesliću i Derventi, zbog vožnje pod uticajem alkohola, te jedno l...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA