Logo-Glas

SIMIĆ: Srpska je svetinja koju treba čuvati

9. Januara 2018.

Дервента - обиљежен Дан Републике СDERVENTA
– Služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje za 608 poginulih srpskih boraca u Derventi je danas obilježen Dan Republike.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike, ističući da je Srpska svetinja koju treba čuvati.

– Nama je Republika Srpska sve. Ona je svetinja i treba je čuvati. Jedino tako možemo opstati, radeći, gradeći i čuvajući ovu svetinju – rekao je Simić novinarima.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Čedo Vujičić podsjetio je da je 608 stanovnika Dervente poginulo u posljednjem odbrambeno- otadžbinskom ratu, dok je više od 800 ranjenih.

– U borbama za oslobođenje Dervente i stvaranje Republike Srpske učestvovalo više od 5.000 Dervenćana kroz Osinjsku srpsku brigadu i 27. brigadu – rekao je Vujičić.

On je u ime Boračke organizacije svim građanima Republike Srpske uputio čestitku povodom Dana Republike.

Vijence ispred Centralnog spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacija lokalne skupštine, Boračke organizacije, organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija Policijske stanice i predstavnici političkih partija.

Дервента - обиљежен Дан Републике СU Centru za kulturu priređen je svečani prijem koji su zajednički organizovali načelnik opštine Derventa i Boračka organizacija.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: Obilježen Dan vozača i mehaničara // DERVENTA - Vozači Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa su, povodom 15. januara - Dana vozača i mehaničara, organizovali druže...
“Unis” u novu godinu ušao sa starim problemima: Radnici tr... // DERVENTA - Radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente u novu godinu su ušli sa starim problemima jer Uprava nije ispoštovala dogovoreno i ...
Demobilisani borac iz Dervente traži pomoć vlasti Srpske // BANJALUKA - Milovan Karakaš iz Dervente, koga je Kantonalni sud u Bihaću osudio na dvije i po godine zatvora zbog ratnog zločina nad civi...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA