Logo-Glas

SIPA: Moguć novi teroristički napad u BiH

4. Maja 2015.

sipaSARAJEVO – Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ primila je informaciju od Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH o mogućem novom terorističkom napadu na teritoriji BiH i u toku je njena provjera, rečeno je danas Srni u Sipi.

Sipa je ovu informaciju proslijedila i drugim policijskim organima u BiH, te u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa lokalnim policijskim organima preduzima odgovarajuće mjere i radnje radi provjere.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

– Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH – rekao je Mektić.

On je istakao da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljno shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere u vezi sa bezbjednošću objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao “Alahu ekber”, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

(IZVOR: SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA