Logo-Glas

Sjajni rezultati mlade ekipe OFK “Fer Plej” iz Doboja

17. Januara 2015.

Ekipa OFK FER PLEJ 2002. g. (1)DOBOJ – Iako postoji svega šest mjeseci Omladinski fudbalski klub “FER-PLEJ” iz Doboja već je počeo da bere velike plodove svoga rada. Sve selekcije, od pjetlića do kadeta, ostvaruju veoma dobre rezultate što je odraz dobre organizacije i stručnog rada trenera pod rukovodstvom Slavka Petrovića, mladog fudbalskog stručnjaka. Međutim, jedna selekcija zaslužuje posebne pohvale a reč je o pretpionirskoj generaciji 2002. godište. Oni su, vjerovatno jedina ekipa na prostorima RS, odnosno BiH, koja je u 2015. godini odigrala 16 utakmica od kojih je 13 riješila u svoju korist, a tri odigrala neriješeno.

– Već 2. januara ove godine odigrali smo utakmicu protiv selekcije Tekstilca u Derventi (2:2) u okviru takmičenja u Kvalitetnoj ligi budućih šampiona, u kojoj se takmiče ekipe iz cijele BiH, a zatim su uslijedila dva turnira. Na turniru u Doboju, koji je počeo 3. januara, ova selekcija zabilježila je četiri pobjede i jedan neriješen rezultat, a samo dan kasnije bili smo u Srebreniku. Na izuzetno jakom fudbalskom turniru, na kojem je učestvovalo 16 ekipa, zauzeli smo prvo mjesto nakon trijumfa u finalu nad ŠN TEMPO iz Gradačca od 2:1. Uslijedila su zatim dva takmičarska susreta protiv Gradine (4:3) i Beta kluba (0:0) pa odlazak u Vršac na veoma jak turnir. Tamo smo zabilježili tri pobjede – s ponosom govori Stevo Stupar – tehnički direktor Kluba.

Nakon kraće pauze pred ovom izuzetno nadarenom selekcijom, predvođenom Sergejom Vintonjijem, Nemanjom Stuparom i Mirsadom Čabrićem, uslijedio je nastavak takmičenja u Kvalitetnoj ligi budućih šampiona, a onda predstoji put u Hrvatsku i Poljsku.

Zahvaljujući dobrim rezultatima koje postižu selekcije OFK “FER PLEJ” dobili smo pozive da sa pretpionirskom selekcijom 2002. godište učestvujemo na tri velika turnira. Već krajem februara igraćemo u Poreču , polovinom aprila u Samoboru, a u julu putujemo na turnir u Poljsku, kaže Stupar.

Treba naglasiti da su dva fudbalera OFK “FER PLEJ” već u Kampu beogradskog Partizana u Baru, a to su kapiteni generacije 2001. Nikola Savić i 2002. godišta Nemanja Stupar.

(AUTOR: Slobodan Babić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA