Logo-Glas

Slab odziv za izdavanje i zamjenu oružnih listova

23. Juna 2017.

pištolj oružni listDOBOJ
– Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj nije se znatno povećao broj zahtjeva za izdavanje, odnosno zamjenu oružnih listova i pored brojnih upozorenja da rok ističe 30. juna, saopšteno je Srni iz ove uprave.

Iz policije navode da će po isteku roka biti izricane novčane kazne od 1.200 do 1.500 KM, te zaštitna mjera oduzimanja oružja, municije i bitnih dijelova oružja, kao i isprave o oružju.

Oduzeto oružje predaje se nadležnoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zakonom o izmjenama Zakona o oružju i municiji propisano da i vlasnici oružja za ličnu bezbjednost – pištolja i revolvera, koji su do 3. marta, kada je Zakon stupio na snagu, oružje za ličnu bezbjednost predali nadležnom organu zbog isteka roka 31. ddecembra 2016. godine, mogu podnijeti zahtjev za zamjenu oružnog lista do 30. juna, podsjećaju iz Policijske uprave Doboj.

U saopštenju se navodi da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost, koji drže oružje na osnovu oružnog lista kojem je prestao rok važenja, obavezni da do 30. juna podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, uz ispunjavanje opštih i posebnih uslova iz ovog Zakona.

U oba slučaja, uz zahtjev za zamjenu oružnog lista potrebno je priložiti kopiju lične karte, uvjerenje da se ne vodi prekršajni ni krivični postupak, uvjerenje ovlašćene zdravstvene institucije o zdravstvenoj sposobnosti za držanje oružja i municije, 30 KM republičke administrativne takse i dokaz o izvršenoj uplati naknade u iznosu od 20 KM za izdavanje oružnog lista.

Oružni list za oružje za ličnu bezbjednost izdaje se sa rokom važenja od deset godina, izuzev za lica starija od 65 godina života, kojima se oružni list izdaje sa trajnim važenjem.

Policijska uprava Doboj poziva vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da ispune svoju zakonsku obavezu, i da u zakonskom roku izvrše zamjenu nevažećih isteklih oružnih listova.

Za sve dodatne informacije vlasnici oružja mogu se obratiti u dobojskoj Policijskoj upravi, Odjeljenje za pravne i kadrovske poslove ili na telefonski broj 053-209-107 lokal 220.

U sastavu Policijske uprave Doboj su Policijska uprava za bezbjednost saobraćaja Doboj i osam opštih policijskih stanica /PS/ – PS Doboj jedan, PS Doboj dva, PS Teslić, PS Derventa, PS Modriča, PS Petrovo, PS Brod i PS Stanari.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Slab odziv za izdavanje i zamjenu oružnih listova

  • Vidim da je nepravda a kako dokazuje sposobnost nosenja oruzj onaj koji ilegalno nosi oruzje i snajpere i ubija divljac, Mi koji legalno nosimo pistolj ili nesto od oruzja treba da punimo budzet, zato jel smo regisrrovani da imamo isto,Pitam se ko je u pravu dali legalci ili ilegalci.Ja sam predao svoj pistolj koi sam krvavo zaradio, da bi isao u toku rata preko vrhova praviti hljeb u pekari u svaka doba noci . Iz straha sam ga kupio u mupu a tada sam besplatno radio i oduzeo komad hljeba od djece .Preduzece su prodali lopovi za koje sam i radio sad mi isti oduzimaju licno ono sto sam zaradio. Dajte to ili prodajte nekomu.Sram neka vas bude.Niste mi obezbedili da ga registujem vec otimate i ono malo.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA