Logo-Glas

Slavonci redovno kupuju u Šamcu, presudne su niže cijene

29. Juna 2019.

Županja, Đakovo, Slavonski Brod, Osijek, Požega, Zagreb… automobili sa registarskim tablicama iz tih hrvatskih gradova svakodnevno napune parking ispred tržnog centra u Šamcu. Ni Šamčanima nije mane. I oni su često u komšiluku zbog prekogranične kupovine.

Kupci iz Hrvatske u Šamac najčešće dolaze zbog kupovine hrvatskih proizvoda. Šamčani na drugu obalu Save odlaze zbog bolje ponude, ali i njemačkih proizvoda.

– Kćerka kupuje za kćerkicu odjeću, tamo ima nekih jeftinijih prodavnica. Nešto jeftinije, nešto je bolji izbor – kaže Slobodanka iz Šamca.

I njena sugrađanka Azra je zadovoljna.

– Nije ništa bilo jeftinije nego bili su neki proizvodi koje nisam ovdje mogla da, neki njemački proizvodi – kaže ona.

Hrvati pričaju da se dolazak, definitivno, isplati. Kažu da je kod nas jeftinije, posebno alkohol i cigarete.

– Isplati se najviše zbog goriva i onda ove kućne potrepštine su jeftinije nego kod nas u Hrvatskoj. Osim goriva ovi naši, što kažemo, hrvatski prozivodi, tipa Vegete, Cedevite – kaže Vedran iz Đakova.

A tek pivo. Zbog njega se posebno isplati doći, kažu Hrvati.

– Gajba piva Jelen ovdje 70 kuna, Ožujsko je 80 kuna, a kod nas 130, 140. E pa sad vidite koja razlika – kaže Zlatko iz Slavonskog Broda.

Nije sve u kunama ili markama. Zatekli smo i one koje zadovoljstvo ili staro prijateljstvo dovode u Šamac.

– Dođem tu jer sam odavde s ovog područja, pojedem dobre ćevape, znam gdje imaju u Šamcu i to je to – kaže Anto Jelušić iz Đakova.

Cijene su, možda, tu negdje ali uz povrat poreza, ili praćenje akcija, može se naći računaca, saglasni su i Šamčani i oni koji dolaze u Šamac. Na kraju, valja malo promjeniti sredinu, kažu i jedni i drugi, pa makar skoknuli preko granice samo na kafu ili ćevape.

(IZVOR: ATV)

Komentari

2 Responses to Slavonci redovno kupuju u Šamcu, presudne su niže cijene

  • Dobar primjer da Šamac treba da iskoristi svoj povoljan geografski položaj, tako da “Bingo” i drugi tržni i uslužni centri imaju svoje puno opravdanje jer doprinose razvoju grada…

  • moraju i prodavačice od nečeg živjeti.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA