Logo-Glas

Slobode lišeno 19 lica pod dejstvom alkohola

7. Decembra 2015.

policija

DOBOJ
– Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, 04., 05. i 06. decembra tekuće godine lišeno je slobode zadržavanjem 19 lica, zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Za 16 lica alkotestiranjem je utvrđeno da su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu od preko 1,00 gr/kg, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju.

Lišen je slobode jedan pješak koji se u alkoholisanom stanju kretao magistralnim putem M-14 na području Broda.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,90 gr/kg) utvrđena je kod vozača V.A. sa područja grada Doboja, koji je upravljao putničkim vozilom marke „VW- golf“.Vozač je kontrolisan na regonalnom putu u mjestu Osječani, područje grada Doboja.

Kod vozača M.I. sa područja opštine Šamac, koji je upravljao putničkim vozilom marke „Fiat Brava“ utvrđeno je 2,51 gr/kg alkohola u organizmu.Vozač je kontrolisan na regionalnom putu u mjestu Batkuša, opština Šamac.

Na magistralnom putu M-17 u Šamcu kontrolisan je biciklista N.M. iz Šamca, kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,37 gr/kg.

Kod vozača Č.V. sa područja opštine Vukosavlje, koji je upravljao putničkim vozilom marke „Opela Astra“ uvrđeno je 2,09 gr/kg alkohola u organizmu.Vozač je kontrolisan na magistralnom putu M-14.1. u Modriči.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lica su puštena na slobodu, izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA