Logo-Glas

Slobodna Republika traži smjenu gradonačelnika Doboja

1. Decembra 2014.

Nikola Dronjak Slobodna RepublikaNVO Slobodna Republika reagovala je danas na namjeru gradskih vlasti Doboja, da za novo službeno vozilo izdvoje nevjerovatnih 147.000 maraka, odnosno 172.000 KM sa PDV-om.s

– Ovim putem vas obavještavamo o nastavku nenormalnog i nemoralnog ponašanja gradonačelnika Doboja (Obrena Petrovića), koji u ove pretpraznične dane što dolaze, želi sebe da obraduje jednim skromnim poklonom, navodi se u saopštenju Slobodne Republike.

NVO Slobodna Republika ističe da nakon poplava koje su pogodile Grad Doboj i štete od nekoliko stotina miliona maraka, takav potez gradonačelnika smatra najvećim bezobrazlukom i pljuvanjem u lice građanima Doboja, koje mora biti sankcionisano.

– Gradonačelnik Obren Petrović je bacio oko na BMW X5 u vrijednosti od 170.000 KM, koji razvija maksimalno brzinu od 236 km/h?! Najvjerovatnije se na taj potez odlučio zbog uništene putne infrastrukture u Gradu, kao i da dokaže kako je tamo sve stabilno i pod kontrolom, stoji u saopštenju ove organizacije.

Slobodna Republika napominje da je svojevremeno od tadašnjeg premijera Aleksandra Džombića tražila da ograniči nabavku vozila za potrebe Vlade Republike Srpske, što je on i učinio, ali da je nakon njegove smjene, ta odluka ukinuta.

– Očigledno se gradonačelnik Doboja ugledao na lošu praksu najodgovornijih u našoj Republici. Zato tražimo od Srpske demokratske stranke (SDS) da ga izbaci iz svojih redova i tako da dokažu ono, za šta su se zalagali u predizbornoj kampanji. Takođe, tražimo od odbornika grada Doboja, da pokrenu inicijativu o opozivu gradonačelnika – navodi se u saoptenju Slobodne Republike.

Prema već raspisanom javnom konkursu koji je objavljen u “Službenom glasniku BiH”, broj 91, riječ je o otvorenom postupku za nabavku vozila, a ponude koje pristignu biće razmatrane 23. decembra.

(IZVOR: Istinito)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA