Logo-Glas

Smanjena vidljivost u višim predjelima

23. Februara 2015.

put 1U većem dijelu Republike Srpske jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, a magla ili niska oblačnost smanjuju vidljivost na 50 do 80 metara u višim predjelima zapadnih krajeva, te u kotlinama i uz riječne tokove Bosne i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog učestalog odrona kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Strojice, Bratunac-Skelani, te LJubovijski most- Drinjača i Šekovići-Caparde.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici Karanovac-/entitetska granica/ Ugar u mjestu Bočac zbog klizišta se saobraća jednom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-/entitetska granica/ Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će povremene obustave biti vršene svaki puni čas, i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na regionalnom putu Polje-Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, od 9.00 do 15.00 časova biće aktuelne povremene polučasovne obustave saobraćaja radi deminiranja terena.

Na regionalnim putevima Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH/Crna Gora/, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog niske jutarnje temperature u nižim područjima u Federaciji BiH, kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima poledice na kolovozu, a magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Livna, Kupresa, Bugojna, te dijelove Kantona Sarajevo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

U informativnoj službi Auto-moto saveza već duže je u upotrebi poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

(IZVOR: SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA