Logo-Glas

Srbi da prijave vlasništvo do 27. januara u Tešnju, Usori, Gračanici, Tuzli

10. Januara 2018.

katastar-restitucija-wide-jpg_660x330BEOGRAD
 – Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je građane srpske nacionalnosti koji imaju nekretnine u Federaciji BiH, u opštinama Tešanj, Usora, Gračanica, Tuzla i Doboj-Istok, da do 27. januara podnesu prijavu i ovjerene kopije dokumenata kojim dokazuju vlasništvo nad svojim nekretninama.

Linta je podsjetio da se u Federaciji BiH realizuje projekat registracije nekretnina koji se odnosi na uspostavljanje ili zamjenu stare zemljišne knjige novom.

On u saopštenju podsjeća da opštinski sudovi preko svojih zemljišnoknjižnih kancelarija objavljuju oglase u kojima pozivaju vlasnike koji imaju nekretnine u određenim katastarskim opštinama da prijave svoja prava na nekretnine /zemljište, objekte/ u roku od 60 dana, a najduže godinu dana, od dana objavljivanja oglasa.

Rok od godinu dana za prijavu prava na svoje nekretnine ističe 27. januara za 11 katastarskih opština.

To su Jevadžije, Novo selo, Rosulje i Tešanjka u opštini Tešanj, Sivša, Žabljak i Tešanjka u opštini Usora, Donja Lohinja-Pribava i Donja Orahovica u opštini Gračanica, Tuzla jedan u opštini Tuzla i Lukavica Rijeka u opštini Doboj-Istok.

Među ovjerenim kopijama dokumenata kojim se dokazuje vlasništvo nad nekretninama su ugovor o kuporodaji, ugovor zamjeni, ugovor o poklonu, rješenje o nasljeđivanju, rješenje o diobi i slično.

Prijava prava na nekretnine je besplatna, odnosno ne plaćaju se troškovi sudske takse i oglašavanja.

Nakon isteka roka od godinu dana od dana objave oglasa za određenu katastarsku opštinu, troškovi naknadnog upisa u novu zemljišnu knjigu iznose najmanje 300 evra.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA