Logo-Glas

Srbin naljutio građane Barselone imenom svog restorana (FOTO)

7. Februara 2018.

escobar1BARSELONA – Srbin Marko Milenković, koji godinama živi u Barseloni, izazvao je veliku pažnju, ali i bijes, nakon otvaranja svog restorana koji je nazvao “Eskobar”, prema vođi kolumbijskog narko-kartela Pablu Eskobaru.

Njegov postupak je naljutio Špance porijeklom iz Kolumbije koji su ga napali preko društvenih mreža.

Milenković tvrdi da mu nije bila namjera nikoga da vrijeđa, te da ga je inspirisala serija “Narkos”, koja se bavi životom poznatog narko-bosa.

“Htio sam da otvorim restoran po uzoru na neki film ili seriju. Izbor je na kraju pao na sjajnu produkciju serije `Narkos`”, kaže Marko za španske medije.

escobarU restoranu “Eskobar” nalaze se i fotografije Eskobarovih saradnika i citati iz doba u kome je kolumbijski narko-bos vodio poslove.

Kolumbijce je naljutilo i to što je vlasnik jela u svom restoranu nazvao po Eskobarovim saradnicima, piše “El tjempo”.

Mada Kolumbijci koji žive u Barseloni pozivaju na bojkot restorana, njegovo otvaranje izazvalo je veliku pažnju.

Marko Milenković odbacuje sve optužbe da idealizuje Eskobara i tvrdi da mu nije bila namjera da nekog provocira.

“Samo sam želio restoran koji tematizuje lik Pabla Eskobara”, navodi on i ističe da restoran ne prodaje narkotike, već da su samo nazivi jela inspirisani likovima iz kartela “Medelin”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Jedno jaje dnevno smanjuje rizik od srčanog udara // Stručnjaci pekinškog Univerzitetskog naučno-zdravstvenog centra i britanskog Univerziteta Oksford ističu da su jaja u ishrani veoma dobra...
Zašto se policijski kombi zove “marica” // Gotovo svi znamo za nadimak za policijski kombi za prevoz osuđenika - "marica". Ali nevjerovatno mali broj ljudi zna odakle potiče taj na...
SOK OD KOPRIVE: Napravite napitak koji čisti organizam // Kopriva je zeljasta biljka kojoj odgovara hranjivo zemljište. Bogata je ljekovitim tvarima i pomaže pri mnogim tegobama, ali trebate biti...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA