Logo-Glas

Sredstava za dobojsku Bolnicu povučena na insistiranje SNSD-a

2. Novembra 2017.

Добој - Скупштина града - сједницаOdbornici Skupštine grada usvojili su na današnjem zasjedanju odluku  o angažovanju 118.320 KM na ime isplate duga po potrošnji vode dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka”, čime je stavljena van snage odluka o angažovanju 380.000 KM od 24. aprila. Urađeno je to na insistiranje odbornika SNSD-a kod gradonačelnika.

– Sve iz razloga što su odbornici iz SNSD-a insistirali da je ovo regionalna Bolnica da u Doboju gravitiraju opštine koje se liječe ovdje, a to su Stanari, Teslić, Petrovo, Modriča, Derventa, Brod, Šamac tako da su oni (iz SNSD-a) insistirali da i ove opštine odnosno menadžment Bolnice treba da se uključi i da sa ovim opštinama traži novčana sredstva s obzirom da se njihovi pacijenti liječe ovdje u Doboju – rekao je zamjenik gradonačelnik Nebojša Marić napomenuvši da jedinice lokalne samouprave nemaju obavezu da finansiraju Bolnicu već da je to u nadležnosti Vlade RS, te da je to samo dobra volja Grada da pomogne Bolnici.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić tvrdi da se zajedno sa kolegama iz stranke danas našla u “neobranom grodžđu”. Odluku su na kraju podržali, tvrdi, sve u interesu građana.

– Danas smo bili u tako nezahvalnoj poziciji, bilo šta da uradimo, nije dobro. Mi smatramo da je odluka trebalo biti realizovana onako kakvo je prvobitno donesena u vrijednosti od 380.000 KM ali danas imamo priliku da uzmemo ili ostavimo – istakla je Vulićeva.
Iako je odluka usvojena sa njenom realizacijom će se sačekati dok se po tom pitanju ne izjasne i druge opštine koje koriste usluge dobojske Bolnice.

Usvojen Nacrt budžeta za sljedeću godinu

Na Skupštini je usvojen i Nacrt budžeta za iduću godinu od 37. 700. 000 KM, koji je za pet odsto manji od ovogodišnjeg. Opozicija je bila uzdržana i protiv, uz obrazloženje da bi stavka za izvajanje za sport umjesto 400.000 KM trebalo da bude 600.000 KM.

Nakon kraće pauze u skupštinsku klupu vratio se bivši član kluba SNSD-a  Danijel Gajić ali od danas će djelovati kao samostalni odbornik. U SDS-u Ninu Bukejlović koja je na prošloj sjednici imenovana za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam je zamijenio odbornik Predrag Lazić.

Kadrovska rješenja

Za v.d. direktora JPU “Majke Jugović” imenovan je Davor Savić,  dok je za v.d. direktora SRC  „Preslica“  izglasan Darko Bilić.
(IZVOR: RTV Doboj)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA