Logo-Glas

Srpski princ i princeza oduševili svijet

9. Oktobra 2017.

1298229_123456_lsBajkovito vjenčanje princa Filipa, jednog od trojice sinova prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića, i Danice, kćerke slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića, izazvalo je oduševljenje širom svijeta.

1298217_screenshot-1_ff

Fotografije sa svadbene ceremonije održane u subotu u Beogradu brzo su obišle svijet, jer su među gostima bili španska kraljica Sofija, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz Grčke, Danske i Lihtenštajna.

Prinčevski par je u Sabornoj crkvi vjenčao patrijarh Irinej, a događaj je poseban i po tome što je riječ o prvom kraljevskom vjenčanju u ovoj crkvi u posljednjih 95 godina. Mlada je za radostan dan izabrala haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Velikoj Britaniji.

Kum princa Filipa bio je njegov stariji brat Petar, a kuma je bila princeza Viktorija od Švedske.

20171009123159_247438 (1)Pred oko 300 zvanica razmijenili su nježnosti, dok su prisutni skandirali njihova imena. Pratio se svaki potez mladog para koji se zakleo na vječnu ljubav, a sve je izgledalo poput bajke.

Poslije vjenčanja u crkvi još 600 gostiju došlo je na Bijeli dvor, gdje je održana proslava. Mlada se kasnije presvukla u bijelu haljinu. Među zvanicama su, osim članova svjetskih kraljevskih porodica, bili mnogobrojni pjevači i političari.

Svadbena torta ostavila je mnoge prisutne bez teksta, koja je bila na sedam spratova, ukrašena cvjetovima i biserima.

– Hvala svima koji su došli. Daničinim roditeljima hvala za ovako lepu ženu. Najsrećniji sam sada, volim te, Danice – rekao je princ Filip pred svima.

I princeza sa obratila gostima emotivnim riječima.

– Hvala porodici Karađorđević, od danas imaju novog člana. Najviše hvala mom Filipu – rekla je Danica u obraćanju gostima.
(IZVOR: Glas Srpske)

Čitajte još

Za život Sinana Sakića bori se 12 tuzlanskih ljekara // Ikona „Južnog vetra“, Sinan Sakić, nalazi se u kritičnom stanju i cijeli tim ljekara se bori za njegov život. Naime, on se trenutno nala...
ISTRAŽIVANJE: Zašto žene stenju tokom seksa? // Stručnjaci su se uhvatili u koštac sa "škakljivim2 pitanjem Sve što treba da napravite jeste da pogledate prikaz gotovo bilo kojeg...
Evo koliko žene zaista mogu da izdrže bez seksa // Nećete vjerovati koliko neke dame, koje su se ostvarile kao majke, mogu da izdrže bez akcije u krevetu… Istraživanje portala “Family Cir...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA