Logo-Glas

Srpski princ i princeza oduševili svijet

9. Oktobra 2017.

1298229_123456_lsBajkovito vjenčanje princa Filipa, jednog od trojice sinova prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića, i Danice, kćerke slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića, izazvalo je oduševljenje širom svijeta.

1298217_screenshot-1_ff

Fotografije sa svadbene ceremonije održane u subotu u Beogradu brzo su obišle svijet, jer su među gostima bili španska kraljica Sofija, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz Grčke, Danske i Lihtenštajna.

Prinčevski par je u Sabornoj crkvi vjenčao patrijarh Irinej, a događaj je poseban i po tome što je riječ o prvom kraljevskom vjenčanju u ovoj crkvi u posljednjih 95 godina. Mlada je za radostan dan izabrala haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Velikoj Britaniji.

Kum princa Filipa bio je njegov stariji brat Petar, a kuma je bila princeza Viktorija od Švedske.

20171009123159_247438 (1)Pred oko 300 zvanica razmijenili su nježnosti, dok su prisutni skandirali njihova imena. Pratio se svaki potez mladog para koji se zakleo na vječnu ljubav, a sve je izgledalo poput bajke.

Poslije vjenčanja u crkvi još 600 gostiju došlo je na Bijeli dvor, gdje je održana proslava. Mlada se kasnije presvukla u bijelu haljinu. Među zvanicama su, osim članova svjetskih kraljevskih porodica, bili mnogobrojni pjevači i političari.

Svadbena torta ostavila je mnoge prisutne bez teksta, koja je bila na sedam spratova, ukrašena cvjetovima i biserima.

– Hvala svima koji su došli. Daničinim roditeljima hvala za ovako lepu ženu. Najsrećniji sam sada, volim te, Danice – rekao je princ Filip pred svima.

I princeza sa obratila gostima emotivnim riječima.

– Hvala porodici Karađorđević, od danas imaju novog člana. Najviše hvala mom Filipu – rekla je Danica u obraćanju gostima.
(IZVOR: Glas Srpske)

Čitajte još

Otvoren Srpski Filmski Festival u Čikagu (FOTO,VIDEO) // Peti Srpski Filmski Festival u Čikagu počeo je dokumentarnim filmom “Obećanje”, reditelja Željka Mirkovića i autora i koproducenta Dušana...
Zašto “NIKAKO” ne treba provjesti Novu godinu u Pragu // Sigurni smo da vam je Prag kao destinacija za Novu godinu iskočio na internetu hiljadu puta. Možda se pitate zašto je on tako popularan, ...
Nećete vjerovati koliko ovi umjetnici imaju godina // Sigurno vam se previše puta desilo da "guglate" svoju omiljenu poznatu ličnost i zaprepastite se kada vidite koliko je on/ona zapravo sta...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA