Logo-Glas

Srpski princ i princeza oduševili svijet

9. Oktobra 2017.

1298229_123456_lsBajkovito vjenčanje princa Filipa, jednog od trojice sinova prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića, i Danice, kćerke slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića, izazvalo je oduševljenje širom svijeta.

1298217_screenshot-1_ff

Fotografije sa svadbene ceremonije održane u subotu u Beogradu brzo su obišle svijet, jer su među gostima bili španska kraljica Sofija, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz Grčke, Danske i Lihtenštajna.

Prinčevski par je u Sabornoj crkvi vjenčao patrijarh Irinej, a događaj je poseban i po tome što je riječ o prvom kraljevskom vjenčanju u ovoj crkvi u posljednjih 95 godina. Mlada je za radostan dan izabrala haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Velikoj Britaniji.

Kum princa Filipa bio je njegov stariji brat Petar, a kuma je bila princeza Viktorija od Švedske.

20171009123159_247438 (1)Pred oko 300 zvanica razmijenili su nježnosti, dok su prisutni skandirali njihova imena. Pratio se svaki potez mladog para koji se zakleo na vječnu ljubav, a sve je izgledalo poput bajke.

Poslije vjenčanja u crkvi još 600 gostiju došlo je na Bijeli dvor, gdje je održana proslava. Mlada se kasnije presvukla u bijelu haljinu. Među zvanicama su, osim članova svjetskih kraljevskih porodica, bili mnogobrojni pjevači i političari.

Svadbena torta ostavila je mnoge prisutne bez teksta, koja je bila na sedam spratova, ukrašena cvjetovima i biserima.

– Hvala svima koji su došli. Daničinim roditeljima hvala za ovako lepu ženu. Najsrećniji sam sada, volim te, Danice – rekao je princ Filip pred svima.

I princeza sa obratila gostima emotivnim riječima.

– Hvala porodici Karađorđević, od danas imaju novog člana. Najviše hvala mom Filipu – rekla je Danica u obraćanju gostima.
(IZVOR: Glas Srpske)

Čitajte još

Dating u 40-ima – šta sve trebate znati // Sjećate li se vremena kada ste bili u svojim 20-ima i kada ste imali na izbor mnoštvo muškaraca ili djevojaka? Sada vam se čini da je to ...
Koliko je potrebno vremena da žena ostane trudna // Put do trudnoće nije nimalo lagan. Dok je nekome potreban samo jedan intiman odnos, drugi su ipak za uspješan rezultat morali pokušavati ...
Bogata božićna trpeza začinjena ljubavlju i slogom // Božićna trpeza simbolizuje dobrobit koju ćemo imati tokom cijele godine, pa bi oko trpeze trebala da bude okupljena čitava porodica i na ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA