Logo-Glas

STANARI: Aktivno sedam od 13 mjesnih odbora DNS-a

25. Decembra 2018.

dnsSTANARI
– Opštinski odbor DNS-a u Stanarima napustilo je šest od ukupno 13 mjesnih odbora koji nisu poštovali koalicioni dogovor potpisan između nosilaca vlasti u ovoj opštini – SNSD-a, DNS-a i SP-a, rečeno je Srni iz stanarskog odbora DNS-a.

Iz ovog odbora negiraju navode bivših članova o kolektivnom napuštanju članstva DNS-a u Stanarima, te podsjećaju da u tom periodu nije održana sjednica Opštinskog odbora DNS-a, a da na sjednici održanoj 10. decembra nije bilo kvoruma da se o tome glasa.

– Tačno je da je predsjednik Opštinskog odbora Boško Prelić sa manjinom napustio DNS, ali su ostali predsjednici sedam mjesnih odbora od ukupno 13, sa svojim članstvom i dijelom članstva onih odbora koje su predsjednici napustili – saopšteno je zi stanarskog DNS-a.

Iz ove stranke podsjećaju da su osvojili dva mandata u Skupštini opštine Stanari na lokalnim izborima održanim 2016. godine, ističući da ih je Prelić nedavno napustio, dok je Saša ĐukiĆ otišao iz stranke neposredno poslije lokalnih izbora.

– Trenutno DNS nema nijednog odbornika u lokalnoj Skupštini tako da glasači koji su dali podršku politici DNS-a nemaju svog predstavnika u lokalnom parlamentu zbog preovladavanja ličnih interesa onih koji su otišli – navodi se u saopštenju.

Iz stanarskog DNS-a apeluju da članstvo i simpatizeri ne nasjedaju na dezinformacije i da će o budućem radu Opštinskog odbora DNS-a Stanari biti blagovremeno obaviješteni.

Opštinski odbor DNS-a Stanari donio je 5. decembra odluku o kolektivnom istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj opciji koju formiraju bivši članovi DNS-a na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

– Smatramo da je djelovanje aktuelnog rukovodstva DNS-a u posljednjih nekoliko mjeseci izašlo iz okvira na kojima je ta stranka počivala – saopšteno je tada iz ovog odbora.

U saopštenju, koje je potpisao Prelić, ističe se da za osnivače i poštene članove u DNS-u više nema mjesta.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA