Logo-Glas

Stanari nakon izbora

23. Februara 2015.

StanariSTANARI – Protekle sedmice Centralna izborna komisija je potvrdila rezultate prijevremenih izbora u Stanarima. Prema potvrđenim rezultatima, za načelnika opštine Stanari izabran je Dušan Panić, kandidat SNSD-a. Prema nezvaničnim informacija, konstitutivna sjednica u ovoj opštini trebalo bi da bude održana početkom marta.

S obzirom da je CIK BiH prije nekoliko dana potvrdio rezultate izbora u Stanarima, u najmlađoj opštini u Srpskoj bi uskoro trebalo da bude formirana i lokalna vlast. Mještani Stanara vjeruju da će od toga dana i život u Stanarima krenuti na bolje.

Načelnika Dušana Panića danas nismo zatekli u Stanarima. Kako smo saznali, prvi čovjek ove opštine je bio na poslovnom putu u Banjaluci. Prema nezvaničnim saznanjima, konstitutivna Skupština bi trebala biti održana početkom marta mjeseca, a skupštinsku većinu, činiće SNSD sa koalicionim partnerima, SP-om I DNS-om.

Takođe, nezvanično, zamjenik gradonačelnika trebalo bi da bude član DNS-a. Dok jedni vjeruju da će poslije formiranja vlasti život u ovoj zajendici krenuti na bolje, drugi ne dijele njihovo mišljenje.

Skupštinu opštine Stanari činiće 15 odbornika iz redova SNSD-a, SDS-a, SP-a, PDP-a i DNS-a.

U roku od 30 dana, nakon potvrđenih rezultata, novoizabrano rukovodstvo opštine Stanari u saradnji sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS mora da sazove i osnuje Skupštinu, da donese statut, osnuje opštinsku upravu, donese budžet i sve drugo što jedna opština treba da ima.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA