Logo-Glas

STANARI: Odobreno 20.000 KM za nabavku mobilnog inkubatora dobojskoj bolnici

7. Juna 2018.

Станари - СО - сједницаSTANARI
– Skupština opštine Stanari odobrila je danas 20.000 KM Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju za nabavku mobilnog inkubatora, koji bi bio dio opreme novog sanitetskog vozila.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da su sredstva angažovana iz budžetske rezerve ove opštine za tekuću godinu, a po prethodnom zahtjevu uprave dobojske bolnice za ovu vrstu i iznos pomoći.

On je najavio da će ova opština nastaviti da pomaže dobojsku zdravstvenu ustanovu, kojoj su u 2017. godini doznačili 30.000 KM za potrebe nabavke opreme i uređaja za Službu za kliničko-biohemijsku dijagnostiku i Internističku službu.

Odbornici nisu prihvatili amandman predsjednika Kluba odbornika SDS-a da se za potrebe nabavke inkubatora doznače sredstva u iznosu 40.000 KM.

Predsjednik Kluba odbornika ove stranke Željko Bajić kaže da ova opština ima dovoljno sredstava i za veći iznos s obzirom da je riječ o djeci, kao najranjivijoj kategoriji.

Bajić je naveo da nije upoznat o iznosu trenutno prikupljenih sredstava u akciji za nabavku mobilnog inkubatora i sanitetskog vozila, koju je za potrebe dobojske bolnice pokrenuo Rotari klub iz Doboja.

U dopisu dostavljenom Skupštini opštine Stanari, dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka” izrazila je spremnost da doniraju ili daju na revers njihov polovni mobilni inkubator za potrebe Doma zdravlja Stanari.

Odbornici su na današnjoj 14. sjednici Skupštine opštine donijeli odluku o kupovini privatnog zemljišta za potrebe izgradnje jednog od ukupno četiri bunara za vodosnabdijevanje ove lokalne zajednice.

Panić kaže da se privode kraju i pregovori o otkupu zemlje privatnog lica na kojoj bi bio izgrađen drugi bunar, dok se lokacije za preostala dva nalaze na zemljištu u vlasništu “Šuma Srpske”.

Odbornici su danas donijeli i odluku o osnivanju Poslovne zone “Termoelektrana” u Dragalovcima, koja zauzima površinu od 3,3 hektara.

Usvojena je i informacija o upisu djece u prvi razred osnovne škole za 2018/19. godinu, prema kojoj ukupan broj upisane djece iznosi 45, što je za 27,41 odsto manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA