Logo-Glas

STANARI: Održan Deseti vaskršnji sabor u Cerovici

9. Aprila 2018.

Станари - васкршњи саборSTANARI
– Stanislav Džabić iz Liješnja pobjednik je tradicionalne tucijade organizovane u okviru 10. vaskršnjeg sabora u stanarskom naselju Cerovica.

Organizator Milanka Keser rekla je novinarima da su učestvovala kulturno-umjetnička društva “Prosvjeta” Prnjavor, “Brio Rudar” Maslovare, “Sveti Sava” Banjaluka, “Ozren” Karanovac, “Vojvoda Mando” Ravno Polje-Ugljevik, “Dragulj” Dragaljevac Srednji-Bijeljina, “Liješće” Liješće-Brod, “Cerovica” Cerovica, “Lazarica” Stanari, te “Stanarski harmonikaši”.

Станари - васкршњи сабор– U okviru programa održana su i razna takmičenja. Za najmlađe je bilo organizovano takmičenje u izboru najjačeg vaskršnjeg jajeta, a za nešto starije takmičenje u navlačenju konopca, te bacanju kamena sa ramena – navela je Keserova.
Ona je dodala da je za najmlađe organizovana i “zlatna krofna”, a u dvije krofne od 200 pripremljenih su stavljena dva zlatnika.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da ova lokalna zajednica aktivno pomaže održavanje ovakvih manifestacija, te najavio organizovanje sličnih aktivnosti po drugim mjesnim zajednicama.

Станари - васкршњи саборPoslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić rekao je da vaskršnji sabor u Cerovici svake godine sve više dobija na značaju i po broju učesnika iz drugih lokalnih zajednica.

Saboru je prethodila liturgija u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Cerovici.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA