Logo-Glas

STANARI: Održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana Republike

8. Januara 2019.

Станари - Јеринић - свечана академиSTANARI
– Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić poručio je večeras u Stanarima da će se 9. januar – Dan Republike Srpske uvijek obilježavati u ovoj najmlađoj lokalnoj zajednici, koja je našla svoje mjesto u Srpskoj.

– Stanari su našli svoje mjesto u Republici Srpskoj. Ovo je jedna od najmlađih i razvijenijih opština na prostoru Srpske i BiH – istakao je Jerinić na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

On je najavio dalji razvoj Stanara, kako bi lokalno stanovništvo bolje živjelo, a održao je i istorijski čas o uzrocima i okolnostima stvaranja Srpske.

s

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić podsjetio je da je oko 250 stanovnika ove opštine dalo život za stvaranje Republike Srpske, te da borba za njen razvoj i ekonomsku izgradnju nije završena, ali ne na štetu drugih naroda.

– Opština bilježi uspon, razvoj i prosperitet, što uliva povjerenje mladim ljudima da ostanu na ovom prostoru – naveo je Panić.

On je od infrastrukturnih projekata izdvojio izgradnju vodovodne mreže, regionalnog puta prema Tesliću i izgradnje industrijske zone.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih porizvođača “Poljoprivrednik” iz Stanara Mihajlo Gavrić poručuje mladima da ostanu u ovoj opštini, jer ona ima dovoljno potencijala koji se kontinuirano unapređuju u zajedničkom radu sa lokalnom upravom.

Na akademiji održanoj u sali Centra za kulturu učestvovalo je i Srpsko crkveno pjevačko društvo “Bogoljublje” iz Doboja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA