Logo-Glas

STANARI: Vatrogasci dobili specijalno vozilo

2. Novembra 2018.

Станари - Ватрогасна јединица - испSTANARI
– Vatrogasnoj jedinici u Stanarima danas je isporučeno specijalizovano navalno vozilo za koje je Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio 230.000 KM, a opština 144.000 KM.

Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković istakao je da je u Srpskoj tokom posljednjih šest godina u saradnji sa lokalnim zajednicama nabavljeno više od 80 vatrogasnih vozila.

– Generalno možemo se pohvaliti da smo u odnosu na zemlje u okruženju, prvi u regionu po broju jedinica vatrogasne opreme, posebno vozila svih kategorija koje smo uspjeli obezbijediti svim jedinicama. Mislim da se to primjeti na terenu po kvalitetu i efikasnosti rada – rekao je novinarima Stojaković i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa lokalnim upravama kada je u pitanju tehničko opremanje vatrogasnih jedinica.

On je najavio da će, prema utvrđenom planu koji je odobrila Vlada Srpske, Hercegovina i dalje biti prioritet kada je riječ o opremanju malim vozilima koja odgovaraju tamošnjem terenu, kao i finansijskoj podršci.

Станари - Панић, Ристић - испорученоNačelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da je sa ovim vozilom zaokružen vozni park vatrogasne jedinice ove lokalne zajednice, u čijoj nabavci je opština učestvovala sa 38 odsto.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Stanari Nenad Ristić rekao je da je jedinica sada osposobljena za sve vrste intervencija u punom kapacitetu, s obzirom na to da raspolažu sa pet vozila i 12 obučenih i iskusnih vatrogasaca.

On je objasnio da navalno vozilo posjeduje ugrađene rezervoare za vodu i pjenu, top i pumpu srednjeg i visokog pritiska sa vitlovima za brzu intervenciju.

Vođa smjene vatrogasne jedinice Draže Čelić istakao je da će novo vozilo omogućiti veću efikasnost jedinice.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA