Logo-Glas

STANJE U ŠAMCU MIRNO: Bosna je u koritu, Sava manjom površinom van korita

14. Maja 2019.

ŠAMAC – Stanje na području opštine Šamac je redovno. Rijeka Bosna je još uvijek u koritu dok je rijeka Sava manjom površinom van korita, ali nije napravila neku štetu, saopšteno je iz opštinske uprave Šamac.

Kanalska mreža na području opštine je u funkciji i ne predstavlja opasnost za stanovništvo i njihovu imovinu. Za sada nema poplavljenih objekata. Visoki vodeni talas koji je jutros ugrožavao područje opštine Doboj, trenutno prolazi kroz područje opštine Šamac. U ovoj opštini očekuju da će se Bosna u narednih nekoliko sati uliti u rijeku Savu i da neće ugroziti imovinu građana.

Кabinet načelnika opštine i pripadnici Civilne zaštite u potpunosti realizuju Plan zaštite i spasavanja od poplava. lužba civilne zaštite je u stalnom kontaktu sa predsjednicima Savjeta MZ uz rijeku Bosnu i rijeku Savu.

Proglašenjem redovne odbrane od poplava od strane Područnog rukovodioca odbrane od poplava za Srednju Posavinu uvedeno je i stalno dežurstvo radnika Službe CZ, predsjednika SMZ u 8 mjesnih zajednica i povjerenika u tim MZ. Stavljen je u funkciju Operativno komunikativni centar i vrši se stalan obilazak kritičnih mjesta uz Savu i Bosnu.

Štab za vanredne situacije je takođe u pripravnosti. U pripravnosti su i drugi subjekti zaštite i spasavanja koji učestvuju u redovnoj odbrani od poplava.

“Tu prije svega mislimo na VP „Ušće Bosne“ koji su obezbijedili dovoljne količine vreća i nasipnog materijala. Sve mjere ostaju na snazi do daljnjeg jer se očekuje porast vodostaja rijeke Save u narednom periodu.”, dodaje se u saopštenju opštinske uprave Šamac.

(FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA