Logo-Glas

STEVANOVIĆ: Prva sjednica u tolerantnom duhu

18. Marta 2015.

Skupština opštine StanariSTANARI – Predsjednik Skupštine opštine /SO/ Stanari Ostoja Stevanović izrazio je zadovoljstvo što je radni dio konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta održan u tolerantnom duhu, napomenuvši da se kreće sa “ledine” i da neke odluke ne mogu brzo biti formulisane.

– Na konstitutivnoj sjednici izabrani su predsjednik i potpredsjednik SO, vršilac dužnosti sekretara, te zamjenik načelnika opštine. Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje, Poslovnik o radu, odluka o inicijalnim sredstvima za početak rada SO – rekao je Stevanović novinarima po završetku skupštinskog zasjedanja.

On je ocijenio da je za građane vrlo važno što je danas konstituisana SO koja može donositi odluke, te najavio da će Nacrt statuta opštine Stanari biti upućen u javnu raspravu.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da zbog složenih procedura određene aktivnosti neće ići onom dinamikom koju očekuju građani ove opštine.

On je istakao da su inicijalna sredstva Vlade Republike Srpske u iznosu od 120.000 KM doznačena za tromjesečno finansiranje organizacionih i funkcionalnih aktivnosti i da su kao takva namjenski dodijeljena bez mogućnosti njihove relokacije, dodajući da neće biti usmjerena na infrastruktu i socijalna davanja.

Prema njegovim riječima, prvi zadatak opštinske uprave je formiranje male, ali operativne administrativne službe koja će u početku brojati do 13 službenika, a da će, do izgradnje novog objekta, opštinski organi biti privremeno smješteni u Dom kulture.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici SO Stanari odbornik SNSD-a Ostoja Stevanović izabran je za prvog predsjednika lokalnog parlamenta, za potpredsjednika SO izabrana je Dušanka Mitrović iz SP-a, a za zamjenika načelnika opštine Saša Đukić iz DNS-a.

Na prvim lokalnim izborima za opštinu Stanari, održanim 1. februara, za načelnika je izabran kandidat SNSD-a Dušan Panić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA