Logo-Glas

Stiže kartica koja će poslati SIM u istoriju?

25. Februara 2018.

sim karticaZamjena za SIM karticu integrisana je direktno u procesor, zbog čega zauzima manje mjesta čak i od tehnologije eSIM, kakvu koriste Googleov pametni telefon Pixel 2 i Appleov pametni sat Watch 3.

Konceptualno, iSIM se ne razlikuje drastično od eSIM-a, ali je radikalno manji.

Dok eSIM zauzima površinu u unutrašnjosti smartfona šest puta pet milimetara, iSIM se može smjestiti na površini veličine milimetar puta milimetar.

Uvođenje iSIM-a moglo bi da oslobodi mjesto za više RAM memorije ili veći bateriju u pametnim telefonima, ali i u uređajima iz kategorije prenosnih i tablet računara.

Na toj kartici bi, u teoriji, trebalo da bude moguće bezbjednije skladištenje kontakt podataka, postavki telekom operatora i drugih korisnih podataka i sinhronizacija sa skladištenjem u računarskom oblaku, piše tportal.hr.
Osim toga, korisnici ne bi više morali da se opterećuju upotrebom tradicionalnih SIM kartica, proizvođači bi imali manje troškove jer ne bi više morali da ih proizvode, dok bi sami uređaji mogli da postanu otporniji na uticaj vlage i prašine.

Ipak, čini se da će nova tehnologija prvo zaživeti u uređajima iz domena interneta stvari, piše Tech Radar.
(IZVOR: Nezavisne)

Čitajte još

Sirće i soda bikarbona čiste mašinu za pranje veša // Mnogi od nas ne razmišljaju o čišćenju mašine za pranje veša, jer zašto čistiti nešto što je namijenjeno čišćenju? Ipak, plijesan, bakter...
Priča o Rolexu, najpoznatijem satu na svijetu // Gospodo, mi pravimo najbolje satove na svijetu – u januaru prije 91 godinu, okupljenim trgovcima satova rekao je Hans Wilsdorf. Predstav...
ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Bojler je najopasniji električni uređaj u stanu... // Najopasniji električni uređaj u stanu je bojler. Iako po inženjerskoj strukturi djeluje kao jednostavan uređaj, mali kvar može izazovati...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA