Logo-Glas

ŠUKALO: Pričinjena višemilionska šteta Srpskoj i opštini Stanari

22. Decembra 2017.

Adam ŠukaloBANJALUKA – Narodni poslanik Adam Šukalo podnio je danas Ustavnom sudu Republike Srpske inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Pravilnika o visini koncesionih naknada jer je, kako tvrdi, u suprotnosti sa Zakonom o koncesijama.

Šukalo je rekao da je dopunom ovog pravilnika omogućeno da koncesionar Termoelektrana “Stanari” ne plaća posebnu koncesionu naknadu za eksploataciju uglja koji služi za proizvodnju električne energije.

On je naveo da je time na godišnjem nivou pričinjena višemilionska šteta Srpskoj i opštini Stanari jer dnevno iskoriste 6.000 tona uglja.

Šukalo je dodao da je na njegovo poslaničko pitanje ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija odgovorio da ovaj pravilnik nije dostavljen Ministarstvu finansija.
“U ovom istraživačkom poduhvatu, normativnom, uspio sam da utvrdim frapantnu činjenicu – da sva zavisna preduzeća u sistemu elektroprivrede Republike Srpske na koja bi ovaj pravilnik trebalo da se odnosi, ali se ne odnosi jer nemaju potpisane koncesione ugovore, uopšte ne plaćaju koncesiju u budžet Srpske i opština”, rekao je Šukalo novinarima ispred zgrade Ustavnog suda u Banjaluci.

On je zaključio da to znači da građani i privreda Srpske plaćaju račune za električnu energiju, a termoelektrane i hidroelektrane služe samo za “namještanje tendera, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, za političke stranke i partijska zapošljavanja i ne vraćaju u budžet Srpske i opština ni jednu KM”.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Provala u porodičnu kuću u Stanarima: Ukraden med // STANARI - Policijskoj stanici Stanari juče je prijavljeno da je u prethodnih pet dana na području opštine Stanari izvršena provala u ku...
STANARI: Odobreno 20.000 KM za nabavku mobilnog inkubatora dobojskoj b... // STANARI - Skupština opštine Stanari odobrila je danas 20.000 KM Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju za nabavku mobilnog inkubatora, koj...
STANARI: Služen parastos za 58 poginulih boraca (FOTO) // STANARI - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović prisustvovao je danas u selu Cerovica kod Stanara...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA