Logo-Glas

Suljkanović: Da Republika Srpska bude bolji dio BiH

19. Septembra 2014.

Suljkanović SDP DobojDOBOJ – Kandidat SDP-a BiH za predsjednika / potpredsjednika Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je da će se zalagati da Republika Srpska bude bolji entitet u BiH, te da će raditi za Doboj, Republiku Srpsku i BiH.

Suljkanović je na današnjoj konferenciji za novinare u Doboju rekao da se zalaže za politiku podsticaja domaćim investitorima koji su poluga privrednog razvoja.

– Nastojaću da se na nivou BiH, ako bude mogućnosti na nivou entiteta, osnuje ministarstvo za dijasporu, jer oko 2.000.000 stanovnika u inostranstvu naša su najveća privredna grana – istakao je Suljkanović.

On je naveo da se godišnje u BiH iz inostranstva posredstvom banaka, pošta i transakcijama “vestern juniona” unese oko osam milijardi KM.

Suljkanović je naveo da su zahvaljujući predanom radu njegovog tima u Republici Srpskoj investirale Turska, Azerbejdžan, Švedska i druge zemlje.

On je poručio da se zalaže za integracija povratnika u društvo, a ne separaciju, kao što se to, kako je naveo, sada čini.

Kandidat SDP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Marina Turkić istakla je da će odlukom ove stranke novčana sredstva prvobitno namijenjena za predstavljanje kandidata putem bilborda biti uplaćena za pomoć i sanaciju poplavljenih područja.

U Doboj ta sredstva biće utrošena za obnovu područne škole “Sveti Sava” u naselju Ševarlije.

Kandidat SDP-a BiH za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ferhat Isić rekao je da je obnova infrastrukture zaštitni znak ove stranke na području Republike Srpske i BiH, te da će se nastaviti tu politiku.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA