Logo-Glas

SUMNJIVE POVREDE: U Šamcu pronađeno tijelo 44-godišnjaka

29. Januara 2019.

policija-23Tijelo 44- godišnjeg Željka Šimića iz Bazika kod Šamca pronađeno je juče popodne, a kako javljaju mediji nesretnog muškarca smrt je zatekla u krevetu u porodičnoj kući u ovom mjestu.

Policija je odmah nakon prijave o pronalasku tijela izašla na teren zajedno sa ljekarom mrtvozornikom koji je konstatovao smrt.

Mrtvozornik se na osnovu spoljašnjeg pregleda nije mogao izjasniti usljed čega je Šimić preminuo, a kako javlja “Faktor.ba”, na tijelu preminulog su uočene sumnjive povrede.

– Mrtvozornik je o stanju beživotnog tijela obavijestio dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva koji je naložio preduzimanje zakonom predviđenih mjera – rekao je za “Faktor” Josip Dominković, portparol MUP-a Posavskog kantona, te dodao da istragom rukovodi kantonalno tužilaštvo.
– Naložena je obdukcija tijela preminulog nakon koje ćemo sa sigurnošću znati šta je uzrok smrti – rekli su u Tužilaštvu.

Pomenuti portal dalje navodi da je moguće da se radi o prirodnoj smrti, a istražioci pretpostavljaju da su povrede na tijelu muškarca mogle nastati usljed pada ili su možda reakcija tijela na određeno stanje. Ipak, tek nakon detaljne istrage će se sa sigurnošću moći govoriti o onome šta se dogodilo Šimiću.

Kako saznajemo, Šimić je u kući živio sam i imao je određenih psihičkih problema.
(IZVOR: Faktor.ba)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA