Logo-Glas

Sunčanije na jugu, temperatura do 20 stepeni

9. Novembra 2014.

Jesen toplo vrijemeЈužne krajeve Republike Srpske i Federacije BiH danas očekuje sunčano vrijeme, dok će više oblaka biti na sjeveru i po kotlinama na istoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20 stepeni Celzijusovih. Niža temperatura biće u višim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva u većini krajeva biće oblačno vrijeme, osim na jugu i jugoistoku gdje će preovladavati vedro.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u Hercegovini preovladava vedro vrijeme, a u ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Najhladnije je jutros u Kupresu, gdje je u sedam časova izmjereno nula stepeni, a najtoplije u Neumu – 13 stepeni.

U Doboju, Bijeljini, Tuzli i Gradačcu jutros je izmjereno 12 stepeni, u Banjaluci, Prijedoru, Mostaru, Zenici, Sanskom Mostu, Zvorniku i Srebrenici 11, a 10 u Trebinju, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu i Bihaću.

Devet stepeni bilo je u Bugojnu i Ribniku, osam u Foči i Višegradu, sedam na Ivan-sedlu i u Rudom, šest u Sarajevu i Bileći, pet na Čemernu i u Driniću, četiri na Sokocu, Han Pijesku i u Kalinoviku, tri u Gacku i Livnu, dva na Bjelašnici i jedan stepen u Nevesinju.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Driniću – 10 litara po metru kvadratnom, zatim u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, na Han Pijesku, Srebrenici, Ribniku i Gacku. Padavina je bilo i u Banjaluci, Prijedoru, Bileći, Kalinoviku, na Sokocu.

(IZVOR: RTRS)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA