Logo-Glas

Supružnici poginuli u sudaru sa šleperom

10. Decembra 2014.

udesDOBOJ – Supružnici Đorđe (73) i Milica (61) Babić iz Kostajnice, kod Doboja, poginuli su kada je golf u kojem su se nalazili, u namjeri da izbjegnu direktni sudar sa audijem, koji je vozio Žarko Đukić (53) iz Dervente, udario u šleper, kojim je upravljao Slavko Biljaka (62) iz Travnika.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ponedjeljak u 19.35 na magistralnom putu Doboj – Modriča, u mjestu Kladari, a Đorđa, koji je vozio golf, i njegovu suprugu su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj uz pomoć posebne opreme satima izvlačili iz slupanog vozila.

VEZANE VIJESTI:
Dvoje poginulih u sudaru kod Doboja
U sudaru kod Doboja poginuli supružnici

– Vozač audija, koji se kretao iz pravca Doboja, prešao je u suprotnu kolovoznu traku, kojom se u tom momentu kretao golf. Vozač golfa je imao namjeru da izbjegne direktan sudar tako da je prešao na lijevu stranu kolovoza, odnosno u suprotnu kolovoznu traku, gledajući iz njegovog pravca, tako da je tom prilikom došlo do višestrukog rotiranja golfa, i bočnom stranom nakon toga on udara u teretno vozilo, koje se kretalo iz pravca Doboja – izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Audi je na kraju završio u kanalu, a golf je ostao na sredini kolovoza.

Nakon saobraćajne nesreće izvršeno je alko-testiranje vozača i audija i šlepera, te je kod vozača audija Žarka Đukića, koji je ostao nepovrijeđen, utvrđeno 2,34 promila alkohola u organizmu.

Po naredbi dežurnog tužioca, tijela stradalih prevezena su u prosekturu dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, gdje će biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, a vozač audija Žarko Đukić je uhapšen i nakon triježnjenja u službenim prostorijama CJB Doboj pušten je na slobodu.

Stanimirovićeva je upozorila da je prethodnog vikenda na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj uhapšeno 13 osoba koje su u vrijeme upravljanja vozilom bile pijane, što je utvrđeno alko-testiranjem, dok je jedna osoba, koja je takođe uhapšena, odbila da izvrši alko-testiranje.

U CJB Doboj apeluju na građane da pred nastpajuće praznike poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne voze ako se odluče da piju alkohol i podsjećaju ih na zakonske odredbe.

– Zakon o prekršajima, koji je na snazi već nekoliko mjeseci, dozvoljava i uređuje da policijski službenici mogu da liše slobode svakog vozača koji ima više od jednog promila alkohola u organizmu, odnosno upravlja vozilom u alkoholisanom stanju – rekla je Stanimirovićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, iza stradalih supružnika je ostalo troje djece, a prije nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći su poginuli sestra i zet stradale Milice.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA