Logo-Glas

Sutra konstitutivna sjednica Skupštine opštine Stanari

17. Marta 2015.

stanari -koalicijaSTANARI – Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Stanari biće održana sutra, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Sjednica će biti održana u prostorijama opštine Stanari sa početkom u 11.00 časova.

Na prvim lokalnim izborima za opštinu Stanari, održanim 1. februara, za načelnika je izabran kandidat SNSD-a Dušan Panić.

Političke stranke SNSD, SDS, SP, PDP i DNS prešle su cenzus od tri odsto za učešće u radu Skupštine opštine Stanari. SNSD je osvojio šest odborničkih mandata, SDS pet, SP dva, a PDP i DNS po jedan.

Predstavnici SNSD-a, SP-a i DNS-a potpisali su 24. februara u Stanarima koalicioni sporazum i utvrdili osnovne principe djelovanja u Skupštini ove lokalne zajednice.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj 9. septembra 2014. godine, usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari kojim se uređuju osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona Stanari su bili u sastavu grada Doboja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA