Logo-Glas

Sve službe vraćene u svoje prostorije

18. Januara 2015.

dom zdravlja šamacŠAMAC – Sve službe Doma zdravlja u Šamcu vratile su se u prostorije u kojima su radile i prije prošlogodišnjih poplava, a privode se kraju radovi na izgradnji rentgen prostorija, koje sa 270.000 KM finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Ilinčić.

Ilinčić je naveo da porodična medicina radi u dvije smjene, te podsjetio da je njeno opremanje finansiralo resorno ministarstvo i da je sa UNDP-om u toku nabavka opreme. 

On je rekao da će “Internacional medikal korps” obezbijediti značajnu donaciju opreme za fizikalnu i porodičnu medicinu, kao i da se u labaratoriji rade tumor-markeri, analiza hormona, odnosno da je proširen asortiman usluga labaratorijske dijagnostike. 

Prema njegovim riječima, ultrazvuk, koji je donirala Razvojna banka, trenutno je smješten u prostorijama porodične medicine, dok se završe radovi na izgradnji prostorija, i radi ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

On je dodao da je u toku i opremanje novom opremom Centra za mentalno zdravlje, čime će biti završeno kompletno renoviranje Doma zdravlja u Šamcu.

(IZVOR: Cafe.ba/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA