Logo-Glas

SVE VEĆA PONUDA: Veliki broj jeftinih letova iz BiH, cijene već od osam evra

4. Aprila 2019.

Kada je riječ o vazdušnom saobraćaju, na aerodromima širom BiH u posljednjih nekoliko godina može se vidjeti sve više aviona brojnih niskobudžetnih aviokompanija. Povećanje broja avioprevoznika prisutnih u BiH direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cijena za brojne linije.

Aviokompanije kao što su Wizz Air, Ryanair, Laudamotion, Eurowings i Pegasus samo su neki od niskobudžetnih prevoznika koji se mogu pohvaliti veoma bogatom ponudom kada je riječ o jeftinim letovima, a neki od njih polaze i iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banjaluke.

Iz ova četiri grada građani BiH će moći otputovati u čak 29 evropskih metropola u Hrvatskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Turskoj pa čak i Švedskoj i Norveškoj.

Tačnije, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo avioni navedenih kompanija će letjeti za Atinu, Berlin, Budimpeštu, Istanbul, Keln, Oslo i Štutgart. Kada je riječ o Mostaru, biće uvedene tri linije i to do Zagreba, Štutgarta i Dizeldorfa.

Iz Tuzle će avioni navedenih niskobudžetnih kompanija letjeti za Bazel, Beč, Berlin, Bilund, Dortmund, Ajnthoven, Frankfurt, Geteborg, Karlsruje/Baden-Baden, Keln, Malme, Memingen, Stokholm i Vekše, dok će s Aerodroma Banja Luka avioni saobraćati do Berlina, Brisela, Memingena i Stokholma.

Kada govorimo o letovima u jednom smjeru, najpovoljnija će biti karta od Banjaluke do Berlina i koštaće samo osam evra. Međutim, kada je riječ o boravku između 7 i 14 dana, cijena povratne avionske karte na prethodno spomenutoj relaciji iznosiće nevjerovatnih 20 evra.

Prvi letovi ove sezone počinju već 3. aprila, a ove aviokompanije rezervacije primaju sve do kraja godine.

(IZVOR: Srpskainfo/Klix)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA