Logo-Glas

Sve više mladih Amerikanaca vjeruje da je Zemlja ravna

7. Aprila 2018.

ravna zemljaVAŠINGTON
– Samo 66 odsto mladih Amerikanaca, između 18 i 24 godine starosti, vjeruje da je Zemlja okrugla, dok ostali misle da je ravna ploča.

Istraživači smatraju da je, bez obzira na to što je današnjica vrijeme naučnih dostignuća i interneta, ovakava situacija moguća, prije svega, zbog uticaja poznatih zvijezda iz svijeta zabave i sporta na mlade.

Sve više mladih u SAD vjeruje u teoriju zavjere da je Zemlja ravna ploča, a nova studija koju je napravio “Jugov” otkriva da, što su učesnici istraživanja mlađi – to više sumnjaju u davno ustanovljenu činjenicu da je Zemlja okrugla.

Oko 76 odsto ispitanika u dobi od 25 do 35 godina misli da je planeta okrugla, a njih 82 odsto u dobi od 35 do 44 godine ističe da su uvijek vjerovali da je Zemlja okrugla.

Studija uočava vezu između onih koji vjeruju da je Zemlja ravna ploča i religije, a teorija zavjere je, možda, “uhvatila trenutak” zahvaljujući slavnim ličnostima i internetu.
Tokom posljednjih nekoliko godina, slavne osobe kao što je muzičar Fader Džon Misti, reper B.o.B. i igrač NBA lige Kari Irving podržavaju teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči.

Misti je u svom govoru kada je primao nagrdu “Gremi” pozdravio internet stranicu koja se bavi teorijama zavjere, a košarkaš Irving je prošle godine izjavio da je pobornik teorije ravne Zemlje.

– Kažem vam, pred nosom nam je. Lažu nas – objavio je on Twitteru na početku ove godine.

Još 2015. godine reper B.o.B. počeo je da piše na Twitteru o tome kako je Zemlja ravna: “Bez obzira na to koliko smo visoko, horizont je uvijek u nivou očiju”.

Ostale “zvijezde” koje podržavaju teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči su Tila Tekila, te NFL igrač Dženo Smit.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Kinez za šest mjeseci smršao i postao prvak u bodi-bildingu // Kineski student Zang Šuai s Instituta za tehnologiju iz mjesta Hajlonđang dospio je na naslovne strane svih kineskih novina, nakon što je...
Tri horoskopska znaka kojima sreća uvijek izmakne “za dlaku” // Ako im ide u ljubavi, dožive finansijski i poslovni fijasko. Sreću jure, a nikako da je stignu i gotovo nikada ne uživaju u kompletnom bl...
OVAKO SU NAŠE BAKE FARBALE JAJA: Stara i proverena dekoracija travčica... // I pored mnoštva novih tehnika farbanja jaja, mnogi se i dalje uporno vraćaju staroj dobro proverenoj metodi - šaranju jaja travčicama i l...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA