Logo-Glas

Svečano otvoren peti Svetosavski omladinski kamp na Ozrenu

14. Jula 2019.

PETROVO – U konaku Svetog kralja Dragutina u neposrednoj blizini manastira Ozren juče je otvoren peti Svetosavski omladinski kamp, u kojem će boraviti dječaci i djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina iz zvorničko-tuzlanske i banjalučke eparhije, kao i troje iz Srbije. Kamp organizuje Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske, a u tri sedmodnevne smjene boraviće po 24 polaznika.

Koordinator kampa sveštenik Srđan Radmanović rekao je da je kamp organizovan s ciljem vjerske edukacije, a ove godine akcenat je stavljen na socijalni sadržaj. Kako je naglasio, kamp obuhvata istorijsko predanje i kulturološki vid vaspitavanja mladih, koji će biti ostvareni kroz brojna predavanja. Radmanović je naveo da su zahvaljujući spoljnim saradnicama organizovane i kreativne radionice fotografije, kaligrafije, vajarstva, ali i sportska druženja, izleti i posjete kulturnim i istorijskim spomenicima u Petrovu i Doboju.

Kamp se održava u konaku Svetog kralja Dragutina, renoviranom i adaptiranom odmaralištu manastira Ozren, gdje su polaznicima na raspolaganju brojni sportski sadržaji, televizija, internet i odlična domaća kuhinja.

Starješina manastira Ozren iguman Gavrilo blagoslovivši početak ovogodišnjeg okupljanja pravoslavne omladine na Ozrenu, rekao je da je održavanje ovog kampa jedinstveno u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i obaveza da se omogući duhovno sazrijevanje mladih. On je naveo da će, pored duhovnog osnaživanja, mladima goditi boravak u čistoj i zdravoj prirodi, kojom je bogat ozrenski kraj.

Svetosavski omladinski kamp na Ozrenu finansira Eparhija zvorničko-tuzlanska uz pomoć humanitarne organizacije “Vrld vižn” i opštine Petrovo. Načelnik opštine Ozren Petković najavio je da će u skladu sa mogućnostima, kao i potrebama crkve, nastaviti da podržava ovaj kamp.

Predstavnik humanitarne organizacije “Vorld vižn” Nikica Lubura Reljić napomenula je da su već petu godinu prisutni u organizaciji kampa da bi djeca stekla nova znanja, prijatelje, te podijelila iskustva sa vršnjacima iz svojih sredina.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA