Logo-Glas

Svečano otvorena zgrada opštinske uprave

29. Oktobra 2015.

opština šamacŠAMAC – U Šamcu je danas svečano otvorena zgrada opštinske uprave koja je oštećena u prošlogodišnjim poplavama, a u čiju je obnovu EU uložila 540.000 evra.

Ploču su otkrili načelnik opštine Šamac Savo Minić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark koji je istakao zadovoljstvo i ponos što je EU imala priliku da pomogne ovoj lokalnoj zajednici.

opština šamac2– EU je ovdje utrošila 3,5 miliona evra i nije obnovljena samo zgrada opštine u kojoj se danas nalazimo, obnovljeni su i mnogi drugi javni objekti, brojne stambene jedinice, infrastruktura, a pomoć je obezbijeđena i nekim preduzećima – istakao je Vigemark.

On je dodao da je ovo konkretan znak dobre volje EU da pomogne svim građanima u ovoj zajednici, te mnogim drugim opštinama u Republici Srpskoj.

– Nadam da ćemo imati priliku da nastavimo ovakav trend saradnje na području Republike Srpske. Posjetio sam mnogo opština u kojima radimo. Ne možemo uvijek u svim biti prisutni, ali se fokusiramo na neke prioritete – kaže Vigemark.

opština šamac1On je podsjetio da je u pripremi druga tranša za drugu fazu projekta u iznosu od gotovo 40 miliona evra za cijelu BiH.

– Fokusiraćemo se primarno na prevenciju i ublažavanje posljedica poplava. Vozeći se kroz Srpsku po kišnom vremenu prije nekoliko dana vidio sam opasan rast vodostaja. Dakle, tu bi prvi korak bio prevencija od poplava, ali se istovremeno razmišlja o saniranju ekonomskih prilika i ekonomskom rastu okviru ove komponente – rekao je Vigemark.

Današnjoj ceremoniji svečanog otvaranja obnovljene zgrade opštine Šamac prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Milanka Šopin, predstavnici UN, načelnici susjednih opština i građani Šamca.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA